Η πολυβραβευμένη ταινία του Λάνθιμου “Ο ΑΣΤΑΚΟΣ” είναι στο ΘΕΜΑ!!

Η πολυβραβευμένη ταινία του Λάνθιμου “Ο ΑΣΤΑΚΟΣ” είναι στο ΘΕΜΑ!!

και στην απλή έκδοση (2 ευρώ) και στην έκδοση με τις προσφορές (4,25 ευρώ)

Η πολυβραβευμένη ταινία του Λάνθιμου “Ο ΑΣΤΑΚΟΣ” είναι στο ΘΕΜΑ!!
Με τον «Αστακό» ο Γιώργος Λάνθιμος καθιερώθηκε παγκοσμίως ως ένας πρωτότυπος, αντισυμβατικός σκηνοθέτης. Μια σπουδαία, αλληγορική ταινία με μοναδική ατμόσφαιρα, πολυβραβευμένη διεθνώς και υποψήφια για Όσκαρ σεναρίου.

Η εκπληκτική ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Αστακός» αυτή την Κυριακή με το Πρώτο ΘΕΜΑ


Με Χολιγουντιανούς σταρ όπως ο Κόλιν Φάρελ, η Ρέιτσελ Βάιτζ, η Λεά Σεϊντού κ.α. να πρωταγωνιστούν σε μια διεθνή, αγγλόφωνη παραγωγή υψηλής αισθητικής και μεγάλων απαιτήσεων, ο «Αστακός» συνιστά ίσως την πιο σημαντική στιγμή στην σταδιοδρομία του Γιώργου Λάνθιμου. Το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών και η υποψηφιότητα για το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου δείχνουν το πόσο φιλόδοξη -αλλά και άρτια από κάθε άποψη είναι η συγκεκριμένη ταινία. Το όνομα του Γιώργου Λάνθιμου μετά από τον «Αστακό» συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στους πλέον φερέλπιδες και δημιουργικούς σκηνοθέτες, με απολύτως χαρακτηριστικό ύφος γραφής.

Με τον δικό του, ξεχωριστό και αντισυμβατικό τρόπο, ο «Αστακός» είναι μια αλληγορική κωμωδία, μια σαρκαστική κριτική στα αδιέξοδα των ερωτικών σχέσεων. Η πλοκή εκτυλίσσεται σε ένα δυστοπικό σκηνικό, σε έναν χώρο όπου υποτίθεται πως συγκεντρώνονται άνθρωποι οι οποίοι έχουν απομείνει μόνοι, ύστερα από τη διάλυση κάποιου δεσμού. Από την διεύθυνση του «φορέα» όπου φιλοξενούνται, ορίζεται μια προθεσμία 45 ημερών, πριν την εκπνοή της οποίας οφείλουν να βρουν ένα καινούργιο ταίρι. Ειδάλλως, η ποινή τους θα είναι να μεταμορφωθούν σε κάποιο είδος του ζωικού βασιλείου. Ο βασικός ήρωας, τον οποίον υποδύεται ο Κόλιν Φάρελ, επιλέγει ως ενδεχόμενη μετενσάρκωσή του τον Αστακό, αλλά για να αποφύγει την μοίρα του μπλέκεται σε μεγάλες, ενίοτε σουρεάλ περιπέτειες, συνεπαίρνοντας τον θεατή ως το αναπάντεχο φινάλε.

Κλείσιμο








Μην τo χάσετε!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης