Το συγκλονιστικό βιβλίο του Μισέλ Ντε Γκρες «Η Λευκή Νύχτα της Αγίας Πετρούπολης» είναι στο ΘΕΜΑ

Το συγκλονιστικό βιβλίο του Μισέλ Ντε Γκρες «Η Λευκή Νύχτα της Αγίας Πετρούπολης» είναι στο ΘΕΜΑ

Συγγραφέας του εκπληκτικού ιστορικού μυθιστορήματος είναι ο Μισέλ ντε Γκρες. Το μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έχει και διατηρεί ελληνική υπηκοότητα.

vivlio-mesa02
Αυτή την Κυριακή, το συγκλονιστικό βιβλίο του Μισέλ ντε Γκρες «Η Λευκή Νύχτα της Αγίας Πετρούπολης» είναι στο ΘΕΜΑ.

Μια υπέροχη ιστορία αγάπης είναι, πάνω από όλα, η σαγηνευτική διήγηση του Μισέλ ντε Γκρες σε ένα από τα καλύτερα βιβλία του, το «Η Λευκή Νύχτα της Αγίας Πετρούπολης».
Ο πυρήνας όσων απίστευτων εκτυλίσσονται στο χαρτί από την πένα του ντε Γκρες είναι απολύτως αληθινός. Όπως αληθινή -και εξίσου απίστευτη- είναι η συγγένεια του συγγραφέα, ενός αυθεντικού ευγενή, με τους ήρωες του βιβλίου: Ο πρίγκηπας Μισέλ ντε Γκρες είναι απόγονος της δυναστείας των Ρομανόφ, τις περιπέτειες των οποίων αποτυπώνει «Η Λευκή Νύχτα της Αγίας Πετρούπολης», καταργώντας τη διάκριση ανάμεσα στην φαντασία και την αληθινή ιστορία.
Thema180715 LefkiNuxta 22sec

Πρωταγωνιστής είναι ο μέγας δούκας Νικόλαος Ρομανόφ, της οικογένειας των τσάρων της Ρωσίας. Αλλά ήταν το «μαύρο πρόβατο», καθώς ερωτεύτηκε μια Αμερικανίδα ελευθερίων ηθών, ενώ ήταν ήδη παντρεμένος με μια πριγκίπισσα. Η κόντρα του Νικόλαου με τους συγγενείς θα ξεφύγει από κάθε όριο και θα εξελιχθεί σε μια επική περιπέτεια στη σκιά της Οκτωβριανής Επανάστασης. Βασισμένος στην μαρτυρία της εγγονής του Νικόλαου, ο Μισέλ ντε Γκρες αναπαρέστησε το βίο του μεγάλου δούκα και ταυτόχρονα συνειδητοποίησε, ότι έγραφε για τον μεγαλύτερο αδελφό της γιαγιάς του, της βασίλισσας της Ελλάδας, Όλγας.

Μην χάσετε αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ και το συγκλονιστικό βιβλίο του Μισέλ ντε Γκρες «Η Λευκή Νύχτα της Αγίας Πετρούπολης».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης