Την Πέμπτη ανακοινώνεται το Νόμπελ το Λογοτεχνίας

Την Πέμπτη ανακοινώνεται το Νόμπελ το Λογοτεχνίας

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο Ιάπωνας Χαρούκι Μουρακάμι και ο Κενυάτης Νγκούγκι ουά Θιόνγκ'ο

Την Πέμπτη ανακοινώνεται το Νόμπελ το Λογοτεχνίας
Το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική Ακαδημία.

Η Ακαδημία αναγγέλλει μόλις λίγες ημέρες πριν από την ημερομηνία ανακοίνωσης του Βραβείου Λογοτεχνίας, αντίθετα με τα υπόλοιπα βραβεία, των οποίων οι ημερομηνίες ανακοίνωσης έχουν αναγγελθεί μήνες πριν.

Η περίοδος των Βραβείων Νόμπελ ξεκίνησε  σήμερα με το Νόμπελ Ιατρικής, το οποίο απονεμήθηκε στους, Ο'Κeefe , May- Britt και Εdvard Moser. Θα ακολουθήσουν το Νόμπελ Φυσικής, αύριο και το Νόμπελ Χημείας την Τετάρτη. Μετά το Νόμπελ Λογοτεχνίας θα ακολουθήσει το Νόμπελ Ειρήνης, την Παρασκευή και το Νόμπελ Οικονομίας, την επόμενη Δευτέρα.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο Ιάπωνας Χαρούκι Μουρακάμι και ο Κενυάτης Νγκούγκι ουά Θιόνγκ'ο, σύμφωνα με την κίνηση των στοιχημάτων στο Ιντερνετ. Οι σουηδικοί λογοτεχνικοί κύκλοι από την πλευρά τους θεωρούν φαβορί την λευκορωσίδα συγγραφέα και δημοσιογράφο Σβετλάνα Αλεξίεβιτς και τον σομαλό συγγραφέα Νουρουντίν Φάραχ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης