Τρεις βαθμοί μυωπίας: Ενα παιχνίδι με... ανατρεπτικό τέλος

Τρεις βαθμοί μυωπίας: Ενα παιχνίδι με... ανατρεπτικό τέλος

Ένα ψυχολογικό, ερωτικό θρίλερ που θέτει στο επίκεντρο το παιχνίδι της εξαπάτησης

book_ar
Το βιβλίο «Τρεις βαθμοί Μυωπίας» του Ηρακλή Γεωργαντή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον αναγνώστη να μην μπορεί να το αφήσει από τα χέρια του μέχρι το ανατρεπτικό, δυνατό του φινάλε. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό, ερωτικό θρίλερ που θέτει στο επίκεντρο το παιχνίδι της εξαπάτησης.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Πέντε εντελώς διαφορετικές γυναίκες, η Χριστίνα, η Λυδία, η Μάιρα, η Έμμα και η Στεφανία προσεγγίζουν, καθεμία με τον δικό της τρόπο, την ευτυχία, τον έρωτα, την εξουσία και το μέλλον. Ένα έγκλημα, το οποίο σκηνοθετείται από τον Μάριο, ώστε να μοιάζει με ατύχημα για να εισπραχθεί η ασφάλεια ζωής, εμφανίζει στο προσκήνιο τον δικηγόρο Ηριδανό, ο οποίος αναλαμβάνει την υπόθεση. Η παρουσία των δύο αυτών ανδρών γίνεται αφορμή για συγκρούσεις αλλά και για εύθραυστες συμμαχίες.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σήμερα στις 19:00 στο βιβλιοπωλείο Books Plus, Πανεπιστημίου 37 και το protothema.gr συνομίλησε με τον συγγραφέα.

Πείτε μας λίγα λόγια για το βιβλίο σας «Τρεις βαθμοί μυωπίας». Τι περιμένει τον αναγνώστη;

Είναι ένα ερωτικό, ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο δομείται σε αστυνομική πλοκή, και έχει ως κύριο στοιχείο την στρατηγική εξαπάτησης είτε πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις είτε για οικονομικές. Οι χαρακτήρες μου σκέφτονται και μετά ενεργούν. Επιχειρηματολογούν υπέρ του κακού και πείθουν. Για τον λόγο αυτό, το ανατρεπτικό τέλος λειτουργεί καθαρτικά. Θα ήθελα να σας πω, επίσης, ότι ο αναγνώστης του βιβλίου θα διευκολυνθεί πολύ αν διαβάζει υπογραμμίζοντας απόψεις ή ιδέες που τον εντυπωσιάζουν. Ανατρέχοντας μετά το τέλος σε αυτά τα χωρία, θα μπορεί να εξηγήσει τι ήταν αυτό που του άρεσε.


Πώς είναι η αίσθηση να πιάνει κάποιος στα χέρια του τυπωμένο το πρώτο του βιβλίο;

Ίδια με την γέννηση του παιδιού του. Θέλει να είναι καλότυχο, να αγαπηθεί πολύ και θεωρεί ότι είναι το καλύτερο από όλα. Δεν ήταν όμως αυτή η στιγμή της δικαίωσης για μένα. Αυτή ήρθε λίγο αργότερα, όταν ξεκίνησαν να επικοινωνούν οι αναγνώστες του μαζί μου και να μου αναφέρουν τις εντυπώσεις τους. Ήταν όλοι ενθουσιασμένοι από το διαφορετικό ύφος γραφής και την πλοκή. Ο καθένας τους ανέφερε τρία, τέσσερα σημεία που τον άγγιξαν περισσότερο και διαπίστωνα με χαρά ότι κανενός τα σημεία δεν ταυτίζονται, με τα σημεία άλλου. Τότε αισθάνθηκα συγγραφέας.

Από πού αντλείτε έμπνευση;

Από τον τρόπο που λειτουργούν οι άνθρωποι στις έκτακτες καταστάσεις. Ως μάχιμος δικηγόρος, έχω καθημερινή επαφή με τις αντιδράσεις των ανθρώπων, όταν καθένας τους έρχεται σε μένα αναζητώντας αυτό που ο ίδιος κρίνει -δίκαια ή άδικα- ως δικαίωση. Αν ήσασταν δίπλα μου εκείνες τις ώρες, θα νιώθατε έκπληξη από το πόσο διαφορετικά προσεγγίζουν οι άνθρωποι παρόμοιες καταστάσεις ανάλογα με τον χαρακτήρα τους. Η ποικιλία χαρακτήρων και συναισθημάτων, στα οποία μετέχω αναγκαστικά ως υπερασπιστής, είναι η βασική πηγή έμπνευσης.

prosklisi


Το νουάρ έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο και ευπώλητο είδος. Πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσεις ανάμεσα στους τίτλους;

Το νουάρ είναι αγαπημένο είδος γιατί μεταφέρει τον αναγνώστη σε συνθήκες που ο ίδιος δεν μπορεί να ζήσει στην καθημερινότητά του. Όσο αφορά την επιτυχία του βιβλίου πιστεύω ότι το όμορφο δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσει. Αργά ή γρήγορα μεταφέρονται οι εντυπώσεις των αναγνωστών σε άλλους υποψήφιους αναγνώστες και έτσι η διάδοσή του αποκτά γεωμετρικό ρυθμό ανάπτυξης.

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο μίας τριλογίας. Τι μας περιμένει στη συνέχεια;

Μετά την Χριστίνα έρχεται η Ναταλία και η Άννα. Και στα τρία βιβλία είναι κοινό χαρακτηριστικό, οι «τρεις βαθμοί μυωπίας». Τόσο ως οργανική πάθηση όσο και ως μυωπική αντίληψη των καταστάσεων. Διαφέρουν όμως οι χαρακτήρες των τριών πρωταγωνιστριών, κάτι που επηρεάζει αποφασιστικά τη δρομολόγηση των εξελίξεων που ακολουθούν. Αγαπώ και τις τρεις το ίδιο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης