Μια ξεχωριστή έκθεση με την υπογραφή του Παύλου Διονυσόπουλου

Μια ξεχωριστή έκθεση με την υπογραφή του Παύλου Διονυσόπουλου

Ένας χώρος ζωντανός και πρωτοποριακός  που θα λειτουργεί με διεθνές πρόγραμμα, αφιερωμένο στη μεταπολεμική και σύγχρονη τέχνη ανοίγει τις πύλες του στο Κολωνάκι, δίνοντας έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στην εικαστική σκηνή της πρωτεύουσας.

pavlos_ekthesi_arthro
Η RomaGallery στην οδό Ρώμα 5 στο opening της 10ης Ιανουαρίου με την έκθεση  Pavlos – Almost magic καλεί το φιλοθεάμον κοινό να ταξιδέψει με τα έργα του  διεθνούς καλλιτέχνη Παύλου Διονυσόπουλου. Ενός, εκ των εκφραστών  του Nouveau Realistes και Affichistes, που εργάστηκε στο Παρίσι τη δεκαετία του 1960, ήρθε σε επαφή με σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής όπως ο Raymond Haynes, o Cesar, o Giacometti, o Calder και o Dubuffet και που διατηρεί μέχρι και σήμερα τον ξεχωριστό δικό του τρόπο απεικόνισης αντικειμένων της καθημερινής ζωής, της διαφήμισης και του χώρου του θεάματος.  
pavlos_ekthesi_mesa
“Ο μάγος Παύλος μας προσκαλεί να ονειρευτούμε.” ήταν η αναφορά του Γάλλου φιλοσόφου και κριτικού τέχνης Pierre Restany για τον εικαστικό που επεδίωκε να ξεπερνά τα όρια με τη μοναδική και χαρακτηριστική τεχνική του μετατρέποντας τεμαχισμένες λωρίδες χαρτιού από αφίσες σε τρισδιάστατα έργα τέχνης.

“Πριβέ” Γαίτης, Κανιάρης, Κεσσανλής

Κλείσιμο
Η Roma Gallery, θα παρουσιάζει έργα καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας να ενημερώσει το κοινό και να προσφέρει έναν σύνδεσμο, με τον οποίο οι Έλληνες καλλιτέχνες θα μπορούν να αποκτήσουν επικοινωνία με χώρους τέχνης στο εξωτερικό. Σκοπός είναι η ανάδειξη των ταλέντων και η προβολή της κληρονομιάς των καλλιτεχνών (Estates), συνεργαζόμενη με επιμελητές, συλλέκτες, ιδρύματα και διεθνείς οργανισμούς.

Εκτός από τον εκθεσιακό χώρο, λειτουργεί και ως private showroom για τη δευτερογενή αγορά με έργα σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως ο Γαϊτης, ο Κεσσανλής, ο Κανιάρης, ο Φασιανός.
 
***Η έκθεση “Pavlos – Almost magic” ξεκινά την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι  τις 10 Μαρτίου 2019.
 
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 17:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 21:00

Φωτό: studio Vaharidis.

Τίτλοι απεικονιζόμενων έργων:
Πούρο, χαρτί αφίσας, 150Χ120Χ7εκ, 2007
Παλτό και καπέλο, χαρτί αφίσας, 120Χ50εκ., (Καπέλο) 31Χ26εκ., 1966

pavlos_ekthesi_mesa2
pavlos_ekthesi_mesa3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης