Πέτρος Μάρκαρης στην «Εl Pais»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με την Ακροδεξιά»

Πέτρος Μάρκαρης στην «Εl Pais»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με την Ακροδεξιά»

Οι δηλώσεις του συγγραφέα στην ισπανική εφημερίδα, με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του στο φεστιβάλ βιβλίου Καρταχένα ντε Ιντιας, στην Κολομβία


Πέτρος Μάρκαρης στην «Εl Pais»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με την Ακροδεξιά»
Στην Κολομβία, στο φεστιβάλ βιβλίου στην Καρταχένα ντε Ιντιας, βρέθηκε ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης όπου κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στη χώρα μας. Τι ελπίζει ο αστυνόμος Χαρίτος από την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τον ρώτησε δημοσιογράφος από την «El Pais»; «Τίποτα», απάντησε ο Μάρκαρης. Και συνέχισε για τον διάσημο ήρωα των βιβλίων του: «Ο Χαρίτος είναι συντηρητικός και δεν ικανοποιείται ποτέ με τίποτα. Μονίμως διαμαρτύρεται για τα πάντα».

Ο ίδιος τι ελπίζει από τη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα;; «Δεν είμαι ενθουσιασμένος με τη νέα κυβέρνηση, ποτέ δεν υποστήριξα τον ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως λόγω της σύγχυσης: κάθε ηγέτης του αφηγείται μια ιστορία και έρχεται σε αντίθεση με τους προηγούμενους, καθώς υπάρχουν μέσα του πολλές ομάδες και τάσεις. Δεύτερον, συνεργάστηκε με την Ακροδεξιά για την κυβέρνηση. Εχουν δείξει ότι για εκείνους προτεραιότητα είναι η πολιτική εναντίον της τρόικας, όμως δεν είναι όλα τα θέματα στην Ελλάδα οικονομικά. Πώς θα αντιμετωπίσουν την εκπαίδευση, την πολιτική απέναντι στην Τουρκία, τη μετανάστευση με εταίρους τους ακροδεξιούς;», δήλωσε ο Πέτρος Μάρκαρης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης