Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο νέο Flagship Store της Toys-Shop στην Αριστοτέλους
Ελληνοαμερικανή φτιάχνει γαλακτοκομικά από βακτήρια... ανθρώπινης μασχάλης!
Ελληνοαμερικανή φτιάχνει γαλακτοκομικά από βακτήρια... ανθρώπινης μασχάλης!
Χάρην της τέχνης και της επιστήμης... Εσείς θα τολμούσατε να τα δοκιμάσετε; Δείτε το βίντεο
Το τυρί έχει ήδη την φήμη ότι πολλές φορές... σπάει μύτες με την μυρωδιά του. Οπότε ένα γαλακτοκομικό προϊόν φτιαγμένο από ένα ανθρώπινο πόδι, ή μια μασχάλη ίσως είναι αδιανόητο.
Και όμως η Ελληνοαμερικανίδα επιστήμονας Christina Agapakis και ο Νορβηγός συνεργάτης της ειδικός στις οσμές Sissel Tolaas και, αποφάσισαν ότι αξίζει να δούμε τι γίνεται. Και όλα αυτά χάριν της επιστήμης.
Στο Δουβλίνο λοιπόν, σε ένα επιστημονικό συνέδριο με εικαστικά δρώμενα, παρουσίασαν μαζί με ένα γνωστό σεφ, το πρότζεκτ τους. Και πήραν βακτήρια από τις μασχάλες τριών ανθρώπων (γνωστών εικαστικών και επιμελητών μουσείων) και έφτιαξαν τυρί. Τα τυριά που έφτιαξαν, σύμφωνα με τον ειδικό στις οσμές Toolas, μυρίζουν όπως μυρίζει το σώμα του ατόμου από το οποίο πήραν τα βακτήρια.
Το πρότζεκτ ονομάζεται SelfMade και προσπαθεί να υπογραμμίσει τις άπειρες ιδιότητες του ανθρώπινου σώματος ως ενός πολυ-οργανισμού που τρέφει κι άλλους οργανισμούς μέσα του. Μάλιστα εκατομμύρια από αυτούς.
Δείτε εδώ το βίντεο του πρότζεκτ
Λεπτομέρειες για την έκθεση εδώ
https://dublin.sciencegallery.com/growyourown
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα