Ο Πολάνσκι επιστρέφει με την γυμνή αλήθεια για την γυναικεία φύση...

Ο Πολάνσκι επιστρέφει με την γυμνή αλήθεια για την γυναικεία φύση...

Βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ντέιβιντ Αϊβς, το «Venus in Fur» είναι η νέα ταινία του Ρομάν Πολάνσκι, με τους Εμανουέλ Σενιέ και Ματιέ Αμαλρίκ, η ταινία διαπραγματεύεται την εξουσία της ηδονής σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στα φύλα και σε όσα χωρίζουν τον αισθησιασμό από τη διαστροφή.

Επιστροφή μεγατόνων ή άλλη μια φήμη;
Ο Πολάνσκι επιστρέφει με την γυμνή αλήθεια για την γυναικεία φύση...

Η ιστορία ξεκινάει όταν η Βάντα, φτάνει για μια οντισιόν μια βροχερή μέρα στο Παρίσι, βρίσκει μέσα σ’ ένα άδειο θέατρο, τον Τομά, τον θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη, να είναι έτοιμος να φύγει. Καθώς γκρινιάζει στο τηλέφωνο γιατί ενώ ψάχνει για πρωταγωνίστρια για το νέο του έργο, «Venus in Fur» δεν έχει βρει, η Βάντα τον παρακινεί να την αφήσει να δοκιμάσει.

 Και ενώ η αρχική της εικόνα είναι μιας σαχλής, φτηνής και χαζούλας γυναίκας, σιγά σιγά αφού ανεβαίνει στη σκηνή, συμβαίνει μια μαγική μετάλλαξη.
Κλείσιμο


Η γυναίκα αυτή, μεταμορφώνεται σταδιακά σε αυτό που ακριβώς είχε στο μυαλό του ο συγγραφέας, μια γυναίκα που μπορεί να τον φτάσει στην τρέλα. Ήδη η ταινία, έχει πάρει την καλύτερη κριτική.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Πολάνσκι «Αυτό που με προσέλκυσε ιδιαίτερα στην ιστορία είναι η πλευρά του σεξισμού και η σάτιρα πάνω στο θέμα. Ως ήρωας ο Τομά έχει ένα «μάτσο» ανδρισμό που σταδιακά γίνεται κουρέλι κι αυτό ήταν το απολαυστικό κομμάτι.»

br>
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης