«Η Γυναίκα Δέντρο»: Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή της Τασούλας Τσιλιμένη

«Η Γυναίκα Δέντρο»: Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή της Τασούλας Τσιλιμένη

Είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου διδάσκει Αφήγηση, Δημιουργική Γραφή και Λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους

h-gynaika-dentro-arthrou
«Η Γυναίκα Δέντρο» είναι ο τίτλος της νέας ποιητικής συλλογής της Τασούλας Τσιλιμένη που κυκλοφορεί, εδώ και λίγες ημέρες, από τον εκδοτικό οίκο “Αω”, με έναν της ζωγράφου Τίνας Κόντογλου να κοσμεί το εξώφυλλό του.

Τρία χρόνια μετά την πρώτη της συλλογή «Η Αφωνία του Απογεύματος» (Μανδραγόρας, 2021) και με πολλά βιβλία για παιδιά και ενήλικες στο ενεργητικό της, η Πανεπιστημιακός Τασούλα Τσιλιμένη επιστρέφει με 41 ποιήματα, σαν μικρά διηγήματα, με θέμα τον Έρωτα, τον Φόβο, τα Όνειρα, τη Μοναξιά, με επίκεντρο τον Άνθρωπο.
Tasoula_Tsilimeni
Η Τασούλα Τσιλιμένη
«Οι Λέξεις δυναμιτάκια είναι. Σκάνε εκεί που δεν το περιμένεις. Εκρήξεις αισθήσεων, φόβου, απουσίας, μοναξιάς, έρωτα. Να νιώσει θέλω ο αναγνώστης/στρια, ότι αυτός/αυτή  μου υπαγόρευσαν λέξη τη λέξη στίχο το στίχο τα ποιήματα της συλλογής. Ο ποιητής/η ποιήτρια είναι ένα περισκόπιο της κοινωνίας, της καθημερινότητας. Ανιχνεύει, αφηγείται, εκφράζει το διαχρονικό και το σήμερα» σημειώνει η ίδια.

Κλείσιμο
Η Τασούλα Τσιλιμένη είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου διδάσκει Αφήγηση, Δημιουργική Γραφή και Λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους. Έχει ιδρύσει το ηλεκτρονικό περιοδικό ΚΕΙΜΕΝΑ για τη μελέτη της Παιδικής Λογοτεχνίας ενώ είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Μουσείου Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας. Παράλληλα με τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα και δημοσιεύματα ασχολείται και με τη συγγραφή λογοτεχνίας (ποίηση & πεζογραφία) για ενήλικες και παιδιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης