Ελένη Βιτάλη: Ετοιμάζεται για ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα

Ελένη Βιτάλη: Ετοιμάζεται για ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα

Πού και πότε θα τραγουδήσει η ερμηνεύτρια

Eleni_Bitali
Η Ελένη Βιτάλη διαθέτει μια από τις καλύτερες γυναικείες φωνές που έχει βγάζει αυτή η χώρα γι’ αυτό και κάθε ζωντανή της εμφάνιση αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για το κοινό. Από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου για έξι συνολικά βραδιές η ερμηνεύτρια θα βρίσκεται στη νέα μουσική σκηνή «Βαβέλ»(Πέτρου Ράλλη 29 και Κρήτης 1) πλαισιωμένη από μια απρόσμενη μουσική συντροφιά που αποτελείται από τους Θοδωρή Κοτονιά, Sadahzinia. Νίκη Ξυλούρη και το συγκρότημα Τζουμ.

Η Ελένη Βιτάλη δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εδώ και δεκαετίες υπηρετεί με ένστικτο, ακατάβλητη πίστη και συνέπεια το ελληνικό τραγούδι χωρίς ταμπέλες, μακριά από γενικεύσεις και ταξινομήσεις. Το κρυστάλλινο ταλέντο της λάμπει διαχρονικά στο ελληνικό μουσικό στερέωμα, ανόθευτο και αξεθώριαστο ενώ το προσωπικό της ήθος, παραμένει αδιαπραγμάτευτο.
Η καλλιτεχνική της πορεία, από την αρχή της, με τις δημοτικές καταβολές, μέχρι σήμερα στα πιο σύγχρονα ηλεκτρικά κομμάτια που εξερευνά με την πολύτιμη συμβολή του γιου της, Νίκου Ξύδη, φανερώνει μια καλλιτέχνιδα που τολμά και δοκιμάζει, που δε φοβάται καμία «άγνωστη περιοχή».

Ο Θοδωρής Κοτονιάς, είναι ένα αξιόλογος τραγουδοποιός ο οποίος συναντά την παραδοσιακή μουσική μέσα από ροκ διαθέσει και παντρεύει το λυρικό πάθος με τη ροκ απλότητα.

Κλείσιμο
Η Sadahzinia, κατά κόσμον Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, έχοντας διαγράψει μια διαδρομή από τους Active Member έως σήμερα, θεωρείται η πρώτη hip hop Ελληνίδα καλλιτέχνης. Με μια διευρυμένη καλλιτεχνική κουλτούρα που δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική, διακρίνεται για τη δημιουργικότητα και την πληθωρικότητά της, πάντα ανήσυχη και ανατρεπτική.

Η Νίκη Ξυλούρη, κουβαλώντας ένα όνομα με βαριά μουσική παράδοση, μένει πιστή στο είδος της μαντινάδας και στο μέτρο του δεκαπεντασύλλαβου ενώ συχνά τα «μπερδεύει» ευφάνταστα με τα πιο απρόσμενα ακούσματα. Είναι βασικό μέλος του συγκροτήματος της πειραματικής jazz σκηνής «Harper Xylouri» και μέλος της πολυπολιτισμικής μπάντας "Festa Adriatico Valcanica".
Sadahzinia και Νίκη Ξυλούρη γίνονται ένα πάνω στη σκηνή, ενώνουν τις προσωδίες τους σε έναν μουσικό διάλογο, όπου το hip hop και οι ρίμες συναντούν την παράδοση και τον δεκαπεντασύλλαβο.

Ημέρες παραστάσεων
Σάββατα 16, 23,30 Δεκεμβρίου & 6 Ιανουαρίου
Κυριακές 24 και 31 Δεκεμβρίου

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον πλανήτη και πώς οι σάουνες συμβάλλουν σε αυτό

Ομαδικοί βιασμοί, πυροβολισμοί και ακρωτηριασμοί - Συγκλονιστικές μαρτυρίες όσων επέζησαν της σφαγής της Χαμάς

Η Σάνεν Ντόχερτι έμαθε ότι ο σύζυγός της είχε παράλληλη σχέση, λίγο πριν το χειρουργείο για τον όγκο στον εγκέφαλό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης