Πέντε αρχαιοελληνικά νομίσματα που είχαν τεθεί προς πώληση στο διαδίκτυο, επέστρεψε η Ιταλία στην Ελλάδα

Πέντε αρχαιοελληνικά νομίσματα που είχαν τεθεί προς πώληση στο διαδίκτυο, επέστρεψε η Ιταλία στην Ελλάδα

Τα νομίσματα, που χρονολογούνται από τον πέμπτο μέχρι τον δεύτερο αιώνα προ Χριστού, είχαν τεθεί προς πώληση από έναν  ιδιώτη αντί 1.500 ευρώ -  Η έρευνα συντονίστηκε από την Εισαγγελία του Μιλάνου

nomismata1
Το Σώμα των καραμπινιέρων, ειδικευμένο στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου έργων τέχνης και αρχαιολογικής κληρονομίας, κατέσχεσε και επέστρεψε στην Ελλάδα, μέσω της πρέσβεως στην Ιταλία, Ελένης Σουρανή, πέντε αρχαιοελληνικά νομίσματα, τα οποία είχαν τεθεί προς πώληση στο διαδίκτυο έναντι 1.500 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιώτης που κατείχε παράνομα τα νομίσματα δεν είχε αντιληφθεί την πραγματική αξία τους.

nomismata1


Η έρευνα συντονίστηκε από την Εισαγγελία του Μιλάνου, ενώ το επιχειρησιακό σκέλος ανέλαβαν οι καραμπινιέροι της Μόντσα. Τα νομίσματα χρονολογούνται από τον πέμπτο μέχρι τον δεύτερο αιώνα προ Χριστού, από την κλασσική μέχρι την ελληνιστική περίοδο. Διατηρήθηκαν σε άριστη κατάσταση και στις όψεις τους απεικονίζονται η Αθηνά και η γλαύκα, ο Μέγας Αλέξανδρος με «λεοντή», ο Δίας, ο Διόνυσος και ο Ηρακλής, ως προστάτης της Θάσου. Πρόκειται για πολύτιμα αντικείμενα, τα οποία συνδέονται με την κοινωνική, εμπορική και πολιτιστική πραγματικότητα της αρχαίας Ελλάδας.

nomismata2


«Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική κίνηση, η οποία επιβεβαιώνει τη στενότατη συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και ιταλικών Αρχών στον τομέα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομίας. Συνεργασία που στοχεύουμε να ενισχύσουμε με την ανταλλαγή πολύτιμης εμπειρίας και γνώσης, οι οποίες στηρίζονται και στη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μέσων», δήλωσε η κ. Σουρανή στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση Πολάκη σε Φίλη - Δέξου το αποτέλεσμα των εκλογών ή άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τι έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Ιταλός διαιτητής

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ιατροδικαστών στο Ισραήλ: Η ανθρώπινη ψυχή δεν μπορεί να αντέξει τέτοιες φρικαλεότητες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης