Τζον Λένον: Η χειριστική Γιόκο Όνο επέλεγε μέχρι και τις ερωμένες του

Τζον Λένον: Η χειριστική Γιόκο Όνο επέλεγε μέχρι και τις ερωμένες του

Κυκλοφορεί η ταινία-ντοκιμαντέρ που καταγράφει την ερωτική ιστορία του διάσημου «Σκαθαριού» με τη βοηθό του, με τις «ευλογίες» της συζύγου του

lennon_yoko_1
Φως στην περίοδο που ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο είχαν χωρίσει αλλά και στην ερωτική σχέση που διατηρούσε με μια άλλη γυναίκα εκείνη την περίοδο το θρυλικό «Σκαθάρι» ρίχνει η ταινία – ντοκιμαντέρ «The Lost Weekend: A Love Story» που βγαίνει στις 13 Απριλίου στους αμερικανικούς κινηματογράφους. Αν και στην ιστορία η 18μηνη αυτή περίοδος έχει καταγραφεί ως μια παρένθεση κατά την οποία το άλλοτε μέλος των Μπιτλς είχε αποσυρθεί από τη μουσική αλλά και από την ίδια τη ζωή, πνιγμένος στο αλκοόλ, η γυναίκα που βρισκόταν τότε στο πλευρό του παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή αναδεικνύοντας, παράλληλα, τον ιδιαίτερα χειριστικό τρόπο που χρησιμοποιούσε η Γιόνο Όνο προκειμένου να γίνονται όλα όσα εκείνη επιθυμούσε, φθάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να επιλέγει ακόμη και τις ερωμένες του διάσημου συζύγου της!

The Lost Weekend: A Love Story Trailer


Η Μέι Πανγκ ήταν μόλις 22 ετών όταν βρέθηκε να εργάζεται ως βοηθός του διάσημου ζευγαριού το οποίο είχε προσφάτως μετακομίσει μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Ήταν ήδη τέσσερα χρόνια παντρεμένοι και η κοινή γνώμη ξεσπούσε συχνά-πυκνά εναντίον της Γιόκο Όνο στο πρόσωπο της οποίας έβλεπε την αιτία της διάλυσης των Μπιτλς. Η πίεση της δημοσιότητας είχε αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στο ζευγάρι το οποίο άρχισε, σιγά-σιγά, να απομακρύνεται. Τότε ήταν που, σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί στο ντομικαντέρ, η Γιόκο Όνο αποφάσισε να αναλάβει δυναμική δράση.

Μία ημέρα του 1973 πρότεινε, με τον γνωστό πιεστικό τρόπο που πάντα χρησιμοποιούσε, στη νεαρή βοηθό της να γίνει ερωμένη του Λένον προκειμένου να μη στραφεί σε κάποια άλλη, άγνωστη γυναίκα, την οποία η ίδια δεν θα είχε δυνατότητα να ελέγξει. Τής είπε πως οι δυο τους δεν τα πήγαιναν καλά, πως θεωρούσε ότι ο Τζον ήταν έτοιμος να αναζητήσει ερωτική συντροφιά στην αγκαλιά κάποιας άλλη γυναίκας και πως θα προτιμούσε να αναλάβει εκείνη αυτόν τον ρόλο. Η Πανγκ, εμφανώς σοκαρισμένη, απάντησε, αρχικά, αρνητικά στην πρόταση, αλλά η Όνο την πίεσε και την έπεισε τελικά να δεχτεί. Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα την ενημέρωσε πως τούς είχε ήδη κλείσει και το πρώτο ραντεβού!

Σύμφωνα με την Πανγκ, ο Τζον Λένον, αρχικά, δεν πετούσε από τη χαρά του με όλο αυτό το στημένο ερωτικό ειδύλλιο, το δέχτηκε ωστόσο καθώς, όπως φαίνεται, η σύζυγός του είχε έναν μοναδικό τρόπο να τον χειρίζεται. Στη συνέχεια όμως η σχέση του με τη νεαρή κοπέλα άρχισε να γίνεται πιο στενή, προσωπική και τρυφερή, γεγονός που έπεισε και να την ίδια να παραμείνει κοντά του. Πολύ σύντομα μάλιστα οι δυο τους έφυγαν για το Λος Άντζελες και διέμειναν για αρκετούς μήνες στο σπίτι που είχε εκεί ο Λένον.

Lenon_-_Ono_-_Pang
Ο Τζον Λένον με την Γιόκο Όνο και την Μέι Πανγκ
Κλείσιμο


Αυτή, όπως αποκαλύπτει η Μέι Πανγκ, ήταν μια όμορφη και παραγωγική περίοδος για τον Τζον Λένον, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική του ζωή. Η ίδια μεσολάβησε ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις του με τον γιο του Τζούλιαν και την πρώην σύζυγό του Σύνθια, από τους οποίους η Γιόκο Όνο είχε φροντίσει να τον απομακρύνει, ενώ ταυτόχρονα ασχολούνταν δημιουργικά με τη μουσική, μακριά από τις πιέσεις και τα άγχη. Μέχρι που συναντήθηκε και έπαιξε με τον Πολ Μακ Κάρντνεϊ. Αυτή έμελε να αποτελέσει την πρώτη μουσική συνάντηση των δύο «Σκαθαριών» μετά τη διάλυση των Μπιτλς και η τελευταία πριν τη δολοφονία του Λένον.

Σε πρώτη φάση η Γιόκο Όνο δεν φαινόταν να έχει πρόβλημα με την ερωτική σχέση του συζύγου της με τη νεαρή βοηθό της. Σύμφωνα, άλλωστε με την Πανγκ, είχε βρει και η ίδια αλλού ερωτικό ενδιαφέρον και η απουσία του Τζον από το σπίτι εξυπηρετούσε τα σχέδιά της. Η ίδια μάλιστα είχε εξομολογηθεί, το 2012, σε συνέντευξή της: «Η σχέση αυτή δεν ήταν κάτι επίπονο για μένα. Χρειαζόμουν ένα διάλειμμα, χρειαζόμουν χώρο. Η Μέι Πανγκ ήταν μια εξαιρετικά έξυπνη και ελκυστική γυναίκα. Θεωρούσα ότι θα είναι καλά αυτοί οι δύο μαζί».

Lenon_-_Pang_2
Ο Τζον Λένον με την Μέι Πάνγκ την εποχή που ήταν ζευγάρι


Όπως φαίνεται, όμως, η εξέλιξη του ειδυλλίου σε μια ουσιαστική προσωπική σχέση, η οποία κρατούσε ήδη 18 μήνες, άρχισε να ενοχλεί και να προβληματίζει τη Γιόνο Όνο η οποία, σε όλο αυτό το διάστημα, τούς τηλεφωνούσε δεκάδες φορές την ημέρα προσπαθώντας να ελέγξει κάθε τους κίνηση. Όταν κάποια στιγμή σταμάτησαν να απαντούν στα τηλέφωνά της και ενώ ήδη βρίσκονταν σε αναζήτηση νέας κοινής στέγης στη Νέα Υόρκη, εκείνη πέρασε στην αντεπίθεση.

Με το πρόσχημα πως είχε βρει μια νέα θεραπεία για τη διακοπή του καπνίσματος ζήτησε από τον Τζον Λένον να συναντηθούν, όπως και έγινε. Το βράδυ, μάλιστα, εκείνος δεν επέστρεψε στο σπίτι. Όταν το επόμενο πρωί του τηλεφώνησε η Πανγκ βρήκε στην άλλη άκρη της γραμμής τη Γιόκο Όνο να τής λέει πως ο Τζον δεν μπορεί να της μιλήσει. Λίγες ημέρες αργότερα ο Λένον της ανακοίνωσε πως χωρίζουν και πως επιστρέφει στη σύζυγό του. Η Γιόκο Όνο είχε καταφέρει και πάλι να κερδίσει.

Lenon_-_Pang


«Συγχαρητήρια, πήρες τον Τζον πίσω. Πρέπει να είσαι πολύ ευτυχισμένη τώρα» είπε η Μέι Πανγκ στη Γιόκο Όνο στην πρώτη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δυο τους έκτοτε. Για να λάβει την εξής, απροσδόκητη απάντηση, εφάμιλλη του ιδιόρρυθμου και ακατανόητου ενίοτε χαρακτήρα της: «Ευτυχισμένη; Δεν ξέρω αν θα είμαι ποτέ ευτυχισμένη...»

Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθερη με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή, μία ημέρα πριν παρουσιαστεί στον ανακριτή

Ozempic: Καμπανάκι από τους φαρμακοποιούς για την «υστερία» με φάρμακο - «Την πληρώνουν οι διαβητικοί»

NASA: Έτσι θα είναι τα σπίτια στον Άρη - Χώροι άθλησης και... θερμοκήπιο (φωτογραφίες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης