Σήλικα Ρηγοπούλου: Παρουσιάζει τη νέα της ποιητική συλλογή «Η τοξοβόλος Ίριδα»

Σήλικα Ρηγοπούλου: Παρουσιάζει τη νέα της ποιητική συλλογή «Η τοξοβόλος Ίριδα»

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μελάνι»

toxobolos
Εμπειρίες ανθρώπινες, συναισθήματα καθημερινά, φιλτραρισμένα μέσα από μια γυναικεία ματιά και «ζωγραφισμένα» με διαφορετικά χρώματα αλλά και εικόνες λιτές που όμως μπορεί να κρύβουν μέσα τους βαθύτερα νοήματα αποτυπώνονται στους στίχους της ποιητικής συλλογής της Σήλικας Ρηγοπούλου, με τίτλο «Η τοξοβόλος Ίριδα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μελάνι».

Πρόκειται για μια συλλογή πολύτιμων αποσταγμάτων της ζωής της Ίριδας. Οι εμπειρίες της, που σχετίζονται με τη χαρά, τον πόνο, την έλλειψη, τον έρωτα, τον θάνατο, την αναζήτηση της πνευματικότητας, την υπομονή, τη βιασύνη, την αφοσίωση και την αγάπη, μπορεί να κοινές με αυτές των περισσότερων ανθρώπων, «χρωματίζονται» όμως εντελώς διαφορετικά. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις ίριδες των ματιών, που παρότι αντικρίζουν τα ίδια πράγματα, τα αντιλαμβάνονται με διαφορετικό τρόπο. Αυτή η διαφορετική οπτική μας γωνία να είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Silika_Rigopouloy_-_poiitria


Κλείσιμο
Η Σήλικα Ρηγοπούλου γεννήθηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο και γερμανική φιλολογία στην Αθήνα και στην Κολονία. Ολοκλήρωσε το διατμηματικό μεταπτυχιακό μετάφρασης-μεταφρασεολογίας του ΕΚΠΑ. Διδάσκει γερμανικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συνεργάζεται με λογοτεχνικά περιοδικά μεταφράζοντας ποίηση και δοκίμιο.

Ανάμεσα στα έργα της συγκαταλέγονται επίσης τα «Ένα βιβλίο ποίησης», συλλογικό έργο, (εκδ. Γαβριηλίδης 2011), «Μαθήματα οικιακής οικονομίας» (εκδ. Μελάνι 2017) και οι μεταφράσεις «Η μετάφραση στην ψηφιακή εποχή» (εκδ. Δίαυλος 2019) και «Gerhart Hauptmann», σε επιμέλεια- εισαγωγή Γ. Καλιφατίδη (εκδ Ars Nocturna 2023).


Ειδήσεις σήμερα:

Νέο θαύμα στα συντρίμμια: 6χρονο κορίτσι και 70χρονη ανασύρθηκαν ζωντανές έπειτα από 178 ώρες!

Το «αντίο» πολιτικών και κομμάτων στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριο Σαντορινιό

Μυστήριο με τα «μπαλόνια» που κατέρριψαν οι ΗΠΑ - Δεν αποκλείεται ούτε να… είναι UFO
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης