Χάρις Αλεξίου: Μάς ταξιδεύει στον χαμένο παράδεισο της Μικράς Ασίας μέσα από μια παράσταση

Χάρις Αλεξίου: Μάς ταξιδεύει στον χαμένο παράδεισο της Μικράς Ασίας μέσα από μια παράσταση

Ένα θεατρικό αναλόγιο, με την υπογραφή της Όλιας Λαζαρίζου, για λίγες παραστάσεις, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Xaris_Alexiou
«Στης Ανατολής τα μέρη βρίσκεται ένα μπουγάζι κλεισμένο ολοτρόγυρα σαν να ‘ναι ένας κόσμος χωρισμένος από τον άλλο κόσμο.Και τέτοια ευφροσύνη αισθάνεται ο άνθρωπος όπου/μπαίνει σε τούτο το μέρος/ ώστε αν πει πως ο παράδεισος δεν θα ‘ναι ομορφότερος δε λέγει κανένα ψέμα»: Κάπως έτσι σκιαγραφεί ο σπουδαίος ζωγράφος και ποιητής Φώτης Κόντογλου, το Αϊβαλί, στο συγκλονιστικό κείμενό του «ο Αϊβαλί η Πατρίδα μου».
Xaris_Alexiou_-_Olia_Lazaridou
Η Χάρις Αλεξίου με την Όλια Λαζαρίδου

Τις γλαφυρές περιγραφές αυτού του παραδεισένιου τόπου θα «ζωντανέψει» η Χάρις Αλεξίου, μαζί με την Όλια Λαζαρίζου, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Εκεί θα φιλοξενηθεί, από τις 9 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, η θεατροποιημένη σκηνική παρουσίαση του υπέροχου αυτού κειμένου, στο πλαίσιο ενός ευρύτερο αφιερώματος για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Έχω μαγευτεί! Είναι από τα ωραιότερα κείμενα που έχω διαβάσει» εξομολογείται η Χάρις Αλεξίου στο βίντεο που ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook για να προσκαλέσει το κοινό να γίνει συνοδοιπόρος στο νέο αυτό καλλιτεχνικό ταξίδι της.

Κλείσιμο

Το έργο –υπό μορφή θεατρικού αναλογίου– σχεδιάστηκε από τις Όλια Λαζαρίδου, Αμαλία Μουτούση και Δάφνη Ρόκου και πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας Γαλιλαία.

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παρουσιαστεί με τη συνοδεία της Εστουδιαντίνας, της Ορχήστρας Νέας Ιωνίας Βόλου, η οποία θα παίζει μουσικές και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη. Και κάπως έτσι οι μνήμες θα ξαναζωντανεύψουν...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης