Μεσολόγγι: Έκθεση του διεθνούς φήμης εικαστικού Αντρέα Βαλέρι με θέμα τη «Συμβίωση»

Μεσολόγγι: Έκθεση του διεθνούς φήμης εικαστικού Αντρέα Βαλέρι με θέμα τη «Συμβίωση»

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 27 Αυγούστου στο Κτήριο Χρυσόγελου – Ο καλλιτέχνης θέλει να καταδείξει τη «Συμβίωση» της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου με αυτή της Βενετίας

valleri_1
Τον τίτλο «Συμβίωση» που θέλει να καταδείξει την ομοιότητα της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου με αυτή της Βενετίας, απ’ όπου κατάγεται, επέλεξε ο διεθνούς φήμης Ιταλός εικαστικός Αντρέα Βαλέρι για την έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Μεσολόγγι από τις 17 έως τις 27 Αυγούστου.

Η έκθεση θα γίνει στο Κτήριο Χρυσόγελου, που αποτελεί Πολιτιστικό Ίδρυμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 17 Αυγούστου 2022 και ώρα 19.00.

Με την έκθεση, θα επιδιώξει να εντοπίσει τα κοινά σημεία στις δύο λιμνοθάλασσες, το φυσικό τους περιβάλλον, και την κοινή ιστορία που συνδέει τη Βενετία με την Ελλάδα, για την υπεράσπιση της Χριστιανικής ταυτότητας και κυρίως της εθνικής ταυτότητας.

Τα έργα του Αντρέα Βελέρι είναι γεμάτα νοήματα που βασίζονται σε αρχέτυπα και γράμματα, ενώ αντλεί από τους αρχαίους μύθους την ικανότητα να εξερευνεί το μέλλον.

Πριν το Μεσολόγγι, είχαν γίνει εκθέσεις του καλλιτέχνη στη Βενετία, στην έδρα του ιδρύματος Bevilacqua La Masa , στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου με δανεισμό μία σειρά έργων από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αλλά και το Επιγραφικό Μουσείο της Ελλάδας. Η δεύτερη έκθεσή του με τίτλο «Παράλληλες Πορείες», φιλοξενήθηκε μέσα στη γλυπτοθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέος Σάμου.

Η τέταρτη έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Δεκέμβριο 2022,στην έδρα του Επιγραφικού Μουσείου. Φέρει δε τον τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ», θέλοντας να υποδείξει και να καταλήξει στην ιδέα σύμφωνα με την οποία, η ιστορία είναι η ανάπτυξη του πολιτισμού και προέρχεται από μια συνεχή σύγκριση θέσεων και απόψεων τόσο στο παρόν, όσο και στο παρελθόν με τα απαράμιλλης αξίας μοντέλα του, που τα ξαναζωντανεύει στη μνήμη μας.

Κλείσιμο
valleri_2




Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Γερμανία: 34 τραυματίες σε λούνα παρκ της Legoland - Συγκρούστηκαν δύο τρενάκια


Εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα: 72 παραβιάσεις και 1 υπέρπτηση σε μια ημέρα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης