Άννα Τσουκαλά: Η ηθοποιός που μίλησε πριν το #MeToo για σεξουαλική παρενόχληση από καλλιτέχνες

Άννα Τσουκαλά: Η ηθοποιός που μίλησε πριν το #MeToo για σεξουαλική παρενόχληση από καλλιτέχνες

Από το 2014 είχε καταγγείλει δημόσια τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που είχε υποστεί στον χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου αλλά τότε δεν είχε δοθεί συνέχεια

tsoukala-main
Κύμα σεξουαλικών παρενοχλήσεων από γνωστούς σκηνοθέτες τηλεοπτικών σειρών αλλά και ηθοποιούς – μεγάλους δασκάλους της πρώτης γραμμής του ελληνικού θεάτρου. Υποτιμητικές - σεξιστικές συμπεριφορές και κλειστές πόρτες στην αγορά εργασίες μετά την άρνηση των ανήθικων προτάσεων: Τα παραπάνω περιστατικά καταγράφονται στις πρόσφατες δημόσιες καταγγελίες της ηθοποιού Άννας Τσουκαλά, η οποία έχει μιλήσει για τα όσα αντιμετώπισε στον επαγγελματικό της χώρο και κατά το παρελθόν, πριν ξεσπάσει το εγχώριο κίνημα #MeToo.

Anna_Tsoukala_Melek
Η Άννα Τσουκαλά στη σειρά «Μη μού λες αντίο»

Η ηθοποιός, η οποία συμμετείχε σε επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, όπως οι «Μη μου λες αντίο», «Η Λίμνη των Στεναγμών», «Φιλοδοξίες», «Έρωτας», «Μαμά +Γιος», αποφάσισε να μιλήσει, για μία ακόμη φορά, με αφορμή την καταγγελία για βιασμό εναντίον του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου που έκανε πριν από μερικές εβδομάδες η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου.

Μέσω ανάρτησής της στην σελίδα της στο Facebook αναφέρθηκε στην σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί και η ίδια από τον Κώστα Κωστόπουλο, το 2007, όταν συνεργάστηκαν στη σειρά «Έρωτας»: «Ένας από τους σκηνοθέτες που μού την είχε πέσει – παρενοχλήσει με χυδαία λόγια και απαίσιο τρόπο στα γυρίσματα…Πριν τα κάνει όλα αυτά με τον χυδαίο τρόπο του μού την είχε πέσει επίσης στο αμάξι του. Φυσικά του είπα «όχι», κι έπειτα ήταν ένας πολύ κακός άνθρωπος. Για τον λόγο αυτό έχασα τη δουλειά μου στο σίριαλ και του φάγανε τους μισθούς μου» γράφει η ίδια καταγράφοντας στη συνέχεια, με λεπτομέρειες, ένα συγκεκριμένο περιστατικό που είχε βιώσει με τον γνωστό σκηνοθέτη: «Είχαμε πάει στο σπίτι του να φάμε με τη γυναίκα του και τα παιδάκια του, μού είχε πει πόσο με θέλει, τού είχα απαντήσει «πας καλά ρεεεεεε, τώρα είμασταν όλοι μαζί παρέα με την οικογένειά σου και μου την πέφτεις; Άντε χάσου από μπροστά μου να μην σε βλέπω ρεεεεεεε, θα κάνω εμετό εδώ μπροστά σου»….

PLEASE SHARE THIS POST !! Sexual harassment 2007 —kostas kostopoulous and nobody talked about it back then. No one...

Posted by Anna Tsoukala on Friday, May 6, 2022
Κλείσιμο
Η ηθοποιός αναφέρει επίσης πως κατά την διάρκεια των γυρισμάτων τον άκουγαν όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες να φέρεται με τρόπο χυδαίο και πώς παρότι η ίδια αντιδρούσε, οι υπόλοιποι γελούσαν με τα σεξιστικά του σχόλια. Επιπλέον, αποκαλύπτει πως είχε προσπαθήσει να τον καταγγείλει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αλλά προχώρησε η υπόθεση καθώς η ίδια δεν ήταν ακόμη μέλος του.

Στο μεταξύ, στη σημερινή ζωντανή τηλεοπτική εμφάνιση που έκανε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» η Άννα Τσουκαλά, που πλέον ζει μόνιμα στην Αμερική, αναφέρθηκε και σε άλλα γνωστά πρόσωπα της τηλεόρασης και του θεάτρου από τα οποία παρενοχλήθηκε σεξουαλικά, σκιαγραφώντας μεν το προφίλ τους αλλά χωρίς να τα κατονομάζει.

Το πρώτο περιστατικό διαδραματίστηκε, όπως υποστήριξε, στα πρώτα της βήματα όταν καταξιωμένος θεατρικός ηθοποιός ο οποίος μάλιστα υπήρξε και καθηγητής της αλλά και μετέπειτα ιδιοκτήτης γνωστής δραματικής σχολής της Αθήνας: «Μου είχε συμβεί το πρώτο «πέσιμο» από πολύ γνωστό ηθοποιό, που ήταν και καθηγητής μου στην πρώτη δραματική σχολή που πήγα. Με το «καλημέρα σας» μού είπε ότι «για να συνεχίσεις πρέπει να κοιμηθείς μαζί μου, γιατί έτσι κάνουν όλες». Το είπα στο σωματείο, σε μεγάλους και τρανούς ηθοποιούς και μου είπαν να μη μιλάω, γιατί τότε ξεκινούσα».

Επιπλέον περιέγραψε και την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βίωσε την περίοδο που συμμετείχε σε μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία: «Στο μεγαλύτερο σίριαλ που έγινα γνωστή, που έκανα κοπέλα άλλης θρησκείας, ο γνωστός σκηνοθέτης μου είπε να πάω στο δωμάτιό του σε ξενοδοχείο για να μου δώσει ένα σενάριο. Πήγα και μόλις μπήκα μέσα μου όρμησε κατευθείαν. Πήγα στην αστυνομία τότε, μου είπαν «όπως ήρθατε να φύγετε» και ότι «εμείς δεν αναλαμβάνουμε». Ο πόλεμος που έζησα ήταν τόσο μεγάλος και έντονος που δεν έχω λόγια να τον περιγράψω».

Οι παλαιότερες καταγγελίες

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ηθοποιός μιλά δημόσια για τις παρενοχλήσεις με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη οι οποίες, όπως υποστηρίζει, ήταν η αιτία να υποφέρει πολύ ψυχολογικά αλλά και να πάρει την απόφαση να φύγει από την Ελλάδα. Το 2009 είχε καταγγείλει τα περιστατικά αυτά στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα ενώ λίγο καιρό αργότερα στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και σε εμφάνισή της στην τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Τότε, όμως, δεν είχε δοθεί συνέχεια στην υπόθεση. Η ίδια μάλιστα είχε καταγγείλει πως το βίντεο με την επίμαχη εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα «το εξαφάνισαν»!

Η Άννα Τσουκαλά στον Κίτρινο Τύπο

Τον περασμένο Φεβρουάριο, κι αφού το κίνημα του #MeToo είχε ξεσπάσει στην Ελλάδα, μετά τις σοβαρές καταγγελίες εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη, η Άννα Τσουκαλά μίλησε και πάλι για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που είχε υποστεί στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, σε ένα κλίμα ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης.

Εξομολόγηση σοκ από την ηθοποιό Άννα Τσουκαλά για τη σεξουαλική παρενόχληση


Ποια είναι η Άννα Τσουκαλά
Η Άννα Τσουκαλά γεννήθηκε μεγάλωσε στα Ηνωμένα Εμιράτα και στη Σαουδική Αραβία καθώς εκεί δούλευε ο πατέρας της, Ανδρέας Τσουκαλάς ο οποίος το 1993 σκοτώθηκε σε ένα εργατικό ατύχημα στον Πειραιά για να σώσει τους συνανθρώπους του. Η νεαρή κοπέλα, μαζί με την μητέρα της και την αδελφή της επέστρεψαν στην Ελλάδα και όταν τελείωσε το σχολείο αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Σπούδασε υποκριτική σε δύο σχολές, της Μαίρης Βογιατζή – Τράγκα και του Καρόλου Κουν.

Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό το 2004 μέσα από την συμμετοχή της στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Μη μού λες αντίο» όπου υποδυόταν το ρόλο της Μελέκ, μιας νεαρής μουσουλμάνας που ο αρραβωνιαστικός της ερωτεύθηκε μια χριστιανή. Ακολούθησε, την επόμενα χρονιά, η εμφάνισή της στη δραματική σειρά εποχής «Λίμνη των Στεναγμών» στην οποία έπαιξε την Κυρά Φροσύνη. Ακολούθησαν οι εμφανίσεις της στις καθημερινές σειρές «Φιλοδοξίες» και «Έρωτας». Στη συνέχεια έφυγε μόνιμα για τη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε στο Brooklyn College Conservatory of music αλλά και στην περίφημη σχολή Juilliard. Είναι παντρεμένη με τον πιανίστα Gregory Christopher Post με τον συνεχίζει να ζει μόνιμα στις ΗΠΑ.


Ειδήσεις σήμερα

Τσίπρας, Κοσιώνη, Πανταζάρας: Ποιοι βρέθηκαν στις κερκίδες για τον τελικό Κυπέλλου

Ριψοκίνδυνη δοκιμασία πίσω από το θάνατό του 14χρονου; Οι μαρτυρίες που δείχνουν δυστύχημα

Επικίνδυνο παιχνίδι ανήλικων μέσω TikTok στο Βόλο - Πετάγονται ξαφνικά μπροστά σε διερχόμενα αυτοκίνητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης