Αν Ράις: Νεκρή στα 80 της η συγγραφέας του «Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα»

Αν Ράις: Νεκρή στα 80 της η συγγραφέας του «Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα»

Η πολυαγαπημένη συγγραφέας είχε πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια βιβλία παγκοσμίως - Τα «Χρονικά του Βαμπίρ», η ερωτική λογοτεχνία και οι κινηματογραφικές μεταφορές των έργων της

ann_rice
Η Αν Ράις, συγγραφέας του γοτθικού μυθιστορήματος «Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Όπως αναφέρει το BBC, η πολυαγαπημένη συγγραφέας τα βιβλία της οποίας έχουν ξεπεράσει τις 150 εκατομμύρια πωλήσεις, πέθανε το βράδυ του Σαββάτου περιτριγυρισμένη από μέλη της οικογένειάς της.

Η Αμερικανίδα συγγραφέας «έφυγε» εξαιτίας επιπλοκών στην υγεία της μετά από εγκεφαλικό, όπως ανακοίνωσε ο γιος της Κρίστοφερ Ράις στη σελίδα της στο Facebook. «Τις τελευταίες της ώρες, κάθισα δίπλα της στο κρεβάτι του νοσοκομείου αναλογιζόμενος με δέος τα επιτεύγματα και το κουράγιο της» έγραψε ο γιος της συγγραφέως στην ανάρτησή του.

Το βιβλίο «Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα» εκδόθηκε το 1976 και έγινε best seller. Το 1994 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τον Τομ Κρουζ (στον ρόλο του βρυκόλακα Λεστά) και τον Μπραντ Πιτ (στον ρόλο του Λούι), σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες.

Interview With the Vampire (1994) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers


Μετά την επιτυχία του «Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα» η Ράις έγραψε μια σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τον γοητευτικό και επικίνδυνο «Λεστά», που ονομαζόταν «Τα χρονικά του βαμπίρ». Ένα ακόμη από τα μυθιστορήματα αυτής της σειράς με τίτλο «Η Βασίλισσα των Καταραμένων» μεταφέρθηκε επίσης στον κινηματογράφο το 2002.

Η Ράις ασχολήθηκε επίσης και με την ερωτική λογοτεχνία, γράφοντας με ψευδώνυμα, όπως το «Αν Ράμπλινγκ».

Queen of the Damned - Trailer F1


Κλείσιμο
«Η θλίψη της οικογένειάς μας είναι βαθύτατη. Ως μητέρα, με υποστήριζε απόλυτα πάντα και μου δίδαξε να κυνηγάω τα όνειρά μου, να απορρίπτω τον κονφορμισμό και να αντιμετωπίζω τις σκοτεινές φωνές του φόβου και της αυτοαμφισβήτησης. Ως συγγραφέας, με δίδαξε να αψηφώ τους περιορισμούς των φύλων και να παραδίδομαι στα εμμονικά πάθη μου», γράφει ο γιος της συγγραφέως στην ανάρτησή του. 


Ειδήσεις σήμερα:

Ωτοστόπ του τρόμου για οδηγό στην Στυλίδα

Μια τουρκική πόλη σε... μόνιμη «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Ξεπέρασαν τους 70.000 οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ έως τις 11.30 το πρωί - Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης