Θέατρο του Νέου Κόσμου: Επιστροφή με Τσέρνομπιλ, Λήμαν Μπράδερς, Ψαθά και «Mute»

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Επιστροφή με Τσέρνομπιλ, Λήμαν Μπράδερς, Ψαθά και «Mute»

Δείτε ποιες είναι οι τέσσερις παραστάσεις που θα ανεβάσει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο με την σύμπραξη καταξιωμένων σκηνοθετών και ηθοποιών

Mute_2
Η ποικιλία στο ρεπερτόριο, οι συσχετισμοί με σύγχρονες θεματικές αλλά και οι δυνατές ομάδες συντελεστών αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του προγραμματισμού του Θεάτρου του Νέου Κόσμου για την νέα καλλιτεχνική περίοδο. Η γνωστή θεατρική σκηνή της Αθήνας επιστρέφει στην ενεργό δράση, μετά από πολύμηνη απουσία λόγων των μέτρων κατά της πανδημίας, όχι με ένα, ούτε με δύο αλλά με τέσσερα διαφορετικά έργα τα οποία απευθύνονται σε μια μεγάλη γκάμα του θεατρόφιλου κοινού.

Με λίγους μήνες καθυστέρηση θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, την παράσταση «Τσέρνομπιλ: Ένα χρονικό του μέλλοντος», που θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Νοεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με πρωταγωνιστές τους Στέλιο Μάινα, Μαρία Κατσιαδάκη, Πηνελόπη Τσιλίκα, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννη Λεάκο αλλά και την συμμετοχή, μέσω βίντεο, της Αρετής Σεϊνταρίδου. Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας Σβετλάνας Αλεξίεβιτς, η οποία έκανε βαθιά έρευνα σχετικά με την ιστορική τεχνολογική αυτή καταστροφή πριν το γράψει δίνοντας έμφαση, όχι στο ίδιο το ατύχημα αλλά στα συναισθήματα των ανθρώπων του το έζησαν. Κάθε ήρωας του έργου είναι κι ένας συγκλονιστικός αφηγητής μιας σκοτεινής πραγματικότητας που σκέπασε ξαφνικά τη ζωή του. Οι δε συσχετισμοί του παρελθόντος με την σύγχρονη κρίση που βιώνει ο πλανήτης είναι άμεσες και δυστυχώς προφητικές.
Tserbobil_-_poarastasi_2
«Τσέρνομπιλ: Ένα χρονικό του μέλλοντος»
Σε ένα γεγονός, που πυροδότησε σημαντικές οικονομικές εξελίξεις σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι βασισμένη και η δεύτερη παράσταση που θα ανεβάσει φέτος το θέατρο του Νέου Κόσμου. Πρόκειται για την «Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς», το πολυβραβευμένο έργο του Στέφανο Μασσίνι, που παρακολουθεί την μακρά διαδρομή μιας οικογένειας από την άνοδο στην πτώση. Το έργο, που θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Ιλίσια, φωτίζει τις βαθύτερες αιτίες που βρίσκονται πίσω από την κατάρρευση της πασίγνωστης τράπεζας επενδύσεων η οποία πυροδότησε μια παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση. Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος βάζει την υπογραφή του στη σκηνοθεσία και καθοδηγεί τους ηθοποιούς Μάκη Παπαδημητρίου, Αργύρη Ξάφη και Μιχάλη Οικονόμου που πρωταγωνιστούν στην παράσταση.
Liman_Brtothers_-_parastasi
«Η Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς»

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, η πολυαγαπημένη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ξύπνα Βασίλη», με την εμπνευσμένη σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη, επιστρέφει, για τρίτη χρονιά στο θεατρικό σανίδι, αυτή τη φορά όμως σε διαφορετικό θέατρο, όχι το Εθνικό όπου φιλοξενήθηκε στο παρελθόν αλλά στο θέατρο Ιλίσια, αλλά και με μια πλήρως ανανεωμένη ομάδα συντελεστών. Από τις 13 Οκτωβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την παράσταση – πρόταση που έσπασε ταμεία, στο θέατρο Ιλίσια με τους Λαέρτη Μαλκότση, Ελένη Ουζουνίδου, Άνδρη Θεοδότου, Γιώργο Παπαγεωργίου, Ηλία Μουλά, Λυδία Τζανουδάκη, Μαντώ Γιαννίκου, Θανάση Ισιδώρου και Γιάννη Λατουσάκη.
Xypla_Basili_-_parastasi
«Ξύπνα Βασίλη»
Το νεανικό καλλιτεχνικό όραμα του Γιώργου Χρυσοστόμου, που πήρε σάρκα και οστά μετά από δεκαετίες μέσα από την πολυσυζητημένη παράσταση «Mute», ξαναζωντανεύει στη σκηνή όπου γεννήθηκε πέρσι, την Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, αλλά δεν πρόλαβε να ενηλικιωθεί λόγω lockdown. Εκεί θα παρουσιάζεται από τις 2 Οκτωβρίου με τον ίδιο τον ηθοποιό σε μια παθιασμένη αναμέτρηση με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπινους χαρακτήρες χωρίς να λέει ούτε λέξη! Μια βουβή παράσταση, γεμάτη ωστόσο με πολλές εικόνες κι ακόμη περισσότερα έντονα συναισθήματα, με την πολύτιμη συνδρομή της Σοφίας Πάσχου στη σκηνοθεσία.
Mute
«Mute»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης