«Η Νονά της Νύχτας»: Γαλλική κωμωδία με την Ιζαμπέλ Ιπέρ στα θερινά σινεμά

«Η Νονά της Νύχτας»: Γαλλική κωμωδία με την Ιζαμπέλ Ιπέρ στα θερινά σινεμά

Δείτε την υπόθεση της ταινίας και πότε θα ξεκινήσει η προβολή της

Izabel_Ipeur
Η μεγάλη κυρία του γαλλικού σινεμά, η καταπληκτική Ιζαμπέλ Ιπέρ, πρωταγωνιστεί στην ταινία «Η Νονά της Νύχτας» που θα αρχίσει να προβάλλεται στα θερινά σινεμά από τις 29 Ιουλίου. Πρόκειται για μια ανάλαφρη γαλλική κωμωδία, με την υπογραφή του Ζαν Πολ Σαλομέ.

Σε μια ακόμα απολαυστική ερμηνεία η Ιζαμπέλ Ιπέρ μεταμορφώνεται σε υπάλληλο της Αστυνομίας, αλλά και σε «βαρώνη» των ναρκωτικών ως άλλη «Νονά» της μαφίας.

Υπόθεση

Η αραβικής καταγωγής Πασιάνς Πορτεφέ είναι μια μεταφράστρια της γαλλικής Δίωξης Ναρκωτικών, που ειδικεύεται σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις υπόπτων για διακίνηση παράνομων ουσιών. Η δουλειά της είναι κακοπληρωμένη και σκληρή, αλλά η κυρία Πορτεφέ προσπαθεί να διατηρήσει την υπομονή της, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το βαφτιστικό της (Patience=υπομονή). Η ζωή της θα αλλάξει ριζικά, όταν, παρακολουθώντας τη συνομιλία δύο καταζητουμένων διακινητών ναρκωτικών, αναγνωρίζει στον ένα από αυτούς τον γιο της αγαπητής κυρίας που φροντίζει την υπερήλικη μητέρα της. Η μεταφράστρια αποφασίζει να προστατεύσει τον νεαρό, όμως οι πληροφορίες που έχει ήδη συγκεντρώσει, την οδηγούν στην καρδιά ενός μεγάλου κυκλώματος διακίνησης χασίς. Με τη βοήθεια του DNA, ενός σκύλου που παλιά ανήκε στη Δίωξη και τώρα «δουλεύει» για τον εαυτό του, η Πασιάνς, αξιοποιώντας τις επαγγελματικές της εμπειρίες, θα μπει για τα καλά μέσα στο κύκλωμα της ντρόγκας στο Παρίσι, και θα γίνει η νέα Νονά της Νύχτας!

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ, που χρειάστηκε να μάθει αραβικά για να ανταπεξέλθει στις μεγάλες απαιτήσεις του ρόλου της, λέει πως «η Πασιάνς είναι μια γυναίκα που έχει περάσει από τη διαδικασία μιας βίαιης απώλειας, κι έχει μάθει να τα βγάζει πέρα μόνη της, φροντίζοντας τις κόρες και τη μητέρα της. Όταν προκύπτει η νέα κατάσταση στη ζωή της, δεν το σκέφτεται και πολύ...» Όσο για τη στροφή της στην κωμωδία, η μεγάλη ηθοποιός δηλώνει πως αυτό που της άρεσε στο βιβλίο στο οποίο στηρίχθηκε η ταινία (της συγγραφέως Ανελόρ Καΐρ, που συμμετείχε στο σενάριο) ήταν η ιδέα πως σε κάθε τραγωδια υπάρχει ένα κωμικό στοιχείο, και το αντίστροφο. Κάτι που αξιοποίησε δεξιοτεχνικά ο Ζαν Πολ Σαλομέ στην ταινία, δίνοντάς της ένα χαρακτήρα κωμωδίας και θρίλερ, αναδεικνύοντας παράλληλα ένα άλλο Παρίσι, αυτό το μη-τουριστικό, της σκοτεινής πλευράς, όπου δρουν οι συμμορίες διακίνησης των ναρκωτικών. Ο σκηνοθέτης δηλώνει πως το βασικό πρόσωπο του βιβλίου της Καΐρ ενσαρκώθηκε θαυμάσια από την Ιπέρ, με αποτέλεσμα να βγει στην οθόνη το «πορτρέτο μιας δυναμικής γυναίκας που προσπαθεί να σταθεί σε ένα κόσμο σκληρών μαφιόζων, από αυτούς που οδηγούν Πόρσε Καγιέν...»

H ταινία θα προβληθεί στους θερινούς κινηματογράφους
«Στέλλα» (Κυψέλη), «Κάρμεν» (μετρό Κατεχάκη), «Δάφνη» (Δάφνη) και σε άλλες επιλεγμένες αίθουσες.

Ειδήσεις σήμερα:

Γεωργιάδης: Ανοικτό να μείνουν εκτός κλειστών χώρων οι ανεμβολίαστοι τον χειμώνα

Ναυάγιο με μετανάστες νότια της Κάσου - Πώς η Τουρκία πήγε να στήσει παιχνίδι με τις θαλάσσιες ζώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δείτε live την τελετή έναρξης στο Τόκιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης