Οι «Μεσοτοιχίες» του Κωνσταντίνου Μούσσα από τις εκδόσεις Κέδρος

Οι «Μεσοτοιχίες» του Κωνσταντίνου Μούσσα από τις εκδόσεις Κέδρος

Μέσα από σελίδες γεμάτες στοχασμό, αλλά και πάθος για τη ζωή, μέσα από την κοινή εμπειρία του εγκλεισμού, μας αποκαλύπτεται η ενιαία ουσία όλων των ανθρώπων, πέρα από τις όποιες πολιτικές, θρησκευτικές και προσωπικές πεποιθήσεις τους - Ταυτόχρονα μας αποκαλύπτεται ο αγώνας του ανθρώπου να μην υποκύψει στον φόβο, στην αποξένωση και στη μοναξιά - Ο αγώνας του ανθρώπου να παραμείνει άνθρωπος - Γιατί εξίσου επικίνδυνοι με την εξάπλωση της ασθένειας είναι οι δαίμονες και το σκότος που όλοι έχουμε μέσα μας και όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αν δεν θέλουμε να χάσουμε την αληθινή υπόστασή μας

moussas_mesotoixies
Σε ποιες χώρες υπήρξα; Σε ποιες πόλεις και σε πόσες ζωές; Τα σπίτια που άφησα το ίχνος μου, τους φίλους που χάθηκαν, τα σχέδια της ζωής μου που βγήκαν όλα πλάνες, τις γειτονιές του κόσμου, αναζητώ. Του κάθε κόσμου και της κάθε εποχής.

Ο Τενεσί Ουίλλιαμς κάπου στους Αμπελόκηπους, η Πιάφ σε ένα προάστιο της Μαδρίτης, ο Κάφκα στο Κάϊρο στην εποχή της πανδημίας; Κι ύστερα Νέα Ορλεάνη, Βουκουρέστι, Παρίσι. Μουσικές από την Ουμ Καλσούμ και την Τζαβέλα Βάργκας ως τον Τζόνι Κας και τον Γουίλσον, αρώματα από τις φυτείες του καφέ στον Μισισιπή και τις κοιλάδες των λουλουδιών στη Βολιβία, ή τους ορυζώνες κοντά στον κίτρινο ποταμό.

Εννέα ζωές ανώνυμων ανθρώπων φαινομενικά ασύνδετες, σε εννέα πόλεις του κόσμου κι ένας κύκλος με κέντρο την παντοδύναμη μνημοσύνη.
218679045_2828269870769147_8441443034678224307_n


Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Μούσσα:

Ο Κωνσταντίνος Μούσσας γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε ιατρική. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και τρεις μεταφράσεις Ιταλών ποιητών και διηγηματογράφων. Είναι μέλος πολλών λογοτεχνικών συλλόγων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις, ενώ ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα ιταλικά. Στίχους του έχουν απαγγείλει οι: Στέφανος Ληναίος, Γιώργης Χριστοδούλου, Αιμίλιος Χειλάκης, Τάσος Νούσιας, Ρένος Χαραλαμπίδης και Γρηγόρης Βαλτινός.

218670959_536645590789115_2802187065819018637_n


Ειδήσεις σήμερα: 

Πρόεδρος επιχειρηματιών Μυκόνου: «Οι τουρίστες μας βρίζουν γιατί θεωρούν πως τους κοροϊδέψαμε»

ΕΜΑΚ: 54 στελέχη αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά της Covid και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες

Την άρση της ασυλίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου αποφάσισε η Βουλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης