Ωδείο Αθηνών: Αυτό θα είναι το νέο του πρόσωπο - Δείτε φωτογραφίες

Ωδείο Αθηνών: Αυτό θα είναι το νέο του πρόσωπο - Δείτε φωτογραφίες

Μετά το τέλος των εργασιών που πραγματοποιούνται στο κτίριο - Δηλώσεις Μενδώνη, Πατούλη, Μπακογιάννη

Odeio_Athinon
Μια νέα, σύγχρονη και ιδιαίτερα παραγωγική πολιτιστικά εποχή ξεκινά για το Ωδείο Αθηνών, που συμπληρώνει φέτος τα 150 χρόνια λειτουργίας του, με την σταδιακή ολοκλήρωση και διαμόρφωση του εμβληματικού κτιρίου του αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου που το φιλοξενεί από το 1976. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες διαδιικτυακά, παρουσιάστηκε αναλυτικά το νέο έργο που υλοποιείται στο χώρο του Ωδείου Αθηνών και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο σχέδιο ανοίγματός του στις νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις
Odeio_Athnon__aithiousa
Η μακέτας της νέας αίθουσας μουσικής

«Υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες πολιτιστικές υποδομές, οι οποίες μπορεί να είναι πάρα πολύ χρήσιμες, με πρώτη προτεραιότητα τους νέους καλλιτέχνες. Τα παιδιά τα οποία σπουδάζουν είτε εδώ είτε αλλού και τα οποία μετά την ολοκλήρωση ιδίως των σπουδών τους, μέχρι την ένταξή τους στην ‘αγορά του πολιτισμού’ περνάνε ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο διάστημα, ‘περάσματος της ερήμου’, κατά ένα τρόπο, κατά το οποίο, συνήθως, κάνουν τα χειρότερα και τα καλύτερα πράγματα που θα κάνουν στη ζωή τους. Η στόχευση όλης αυτής της πρωτοβουλίας, είναι μια τεράστια υποδομή 14.000 τμ, που μπορεί να υποδέχεται αυτή τη νεανική δημιουργικότητα» είπε ο Πρόρδος του Ωδείου, Νίκος Τσούχλος και πρόσθεσε με νόημα: «Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να κρατάμε το χέρι των νέων. Θεωρούμε ότι το μεγάλο δώρο του κτιρίου αυτού είναι ακριβώς αυτή του η στόχευση. Και αυτό είναι μία δέσμευση, κρατάς το χέρι στο νέο καλλιτέχνη για να τον βοηθήσεις στα πρώτα του βήματα και του δίνεις επίσης και τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα σε μία αγορά, ελληνική ή διεθνή, που είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική και η οποία, επιπλέον, αλλάζει διαρκώς με τα νέα μέσα τα οποία σήμερα βλέπουμε να επικρατούν παγκοσμίως».

Οι χώροι του του Ωδείου, εξάλλου, προσφέρονται για πλήθος δραστηριοτήτων καθώς το συγκρότημα αποτελείται από ισόγειο, όροφο και υπόγεια και εριλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας της μουσικής, του θεάτρου και του χορού, βιβλιοθήκη, πολλαπλές αίθουσες καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων, αίθρια και στούντιο.
Odeio_Athinon_-_maketa
Έτσι θα είναι η αίθουσα υποδοχής του Ωδείου Αθηνών μετά το τέλος των εργασιών
Κλείσιμο
«Πολύ κοντά στην Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σε μικρή απόσταση από το Μέγαρο Μουσικής και σε άμεση γειτνίαση με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών και το Λύκειο του Αριστοτέλους, το Ωδείο Αθηνών αποτελεί έναν πολύτιμο κρίκο στο πολιτιστικό δίκτυο που υπάρχει και αναπτύσσεται στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ένα δίκτυο το οποίο πλουτίζει και ψυχαγωγεί, με την αρχαία σημασία της λέξης, τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας» υπογράμμισε στον χαιρετισμό της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ενώ ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε λόγο για «ένα ιστορικό κτίριο ολοκληρώνεται, αποπερατώνεται και παράλληλα εκσυγχρονίζεται, χάρη στην γενναιόδωρη προσφορά πολλών φίλων του Ωδείου αλλά χάρη και στα Ευρωπαϊκά προγράμματα που κατέστησαν αυτό το έργο δυνατό».
Odeio_Athnon_-_Amfitheatro
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών που παρέμενε επί δεκαετίες ανολοκλήρωτο

Ο Περιφερειαρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισήμανε πως η διοίκηση της Περιφέρειας αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με περισσότερα από 7 εκ. το έργο εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ωδείου επιλύοντας με αυτόν τον τρόπο μια μακροχρόνια εκκρεμότητα που δεν επέτρεπε την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων ενός τόσο εμβληματικού κτηρίου στην καρδιά της πόλης και πως ενέκρινε την πρόσθετη χρηματοδότηση αυτού του έργου ύψους 790 χιλιάδων ευρώ με στόχο την ψηφιοποίηση και αρχειοθέτηση του πολύτιμου ιστορικού αρχείου του Ωδείου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του και ο Δήμαρχος Αθηναίωνκ Κώστας Μπακογιάννης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης