Ο Μπετόβεν «πρωταγωνιστεί» στο Φεστιβάλ Πιάνου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ο Μπετόβεν «πρωταγωνιστεί» στο Φεστιβάλ Πιάνου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Θα παρουσιαστούν κλασικά αλλά σύγχρονα έργα εμπνευσμένα από την μουσικού του κορυφαίου συνθέτη

Μπετοβεν
Mια μεγάλη γιορτή για τον «βασιλιά των οργάνων» αποτελεί το Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος, από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου. Μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής διοργάνωσης θα είναι ο Μπετόβεν, με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του.

Έντεκα αναγνωρισμένοι Έλληνες πιανίστες σε πέντε βραδινά ρεσιτάλ (23, 30, 31 Οκτωβρίου & 6, 7 Νοεμβρίου) και τέσσερις πρωτοεμφανιζόμενοι σολίστ σε απογευματινές συναυλίες (24, 30, 31 Οκτωβρίου & 7 Νοεμβρίου) παρουσιάζουν τις 32 σονάτες για πιάνο του κορυφαίου Γερμανού συνθέτη.

Το πρόγραμμα των συναυλιών στην Εναλλακτική Σκηνή συμπληρώνεται με μια ξεχωριστή συναυλία στις 24 Οκτωβρίου, η οποία περιλαμβάνει έργα για πιάνο του Γιώργου Κουμεντάκη με αναφορές στη μουσική του Μπετόβεν. Σολίστ ο Στέφανος Θωμόπουλος.

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν έργα-παραγγελίες της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ σε πρώτη παρουσίαση. Πρόκειται για έργα εμπνευσμένα ή με αναφορές στο έργο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν: Νικόλας Αναδολής The Εnd of the Νight, Ευριπίδης, Μπέκος ΝΑΜΑ, Δημήτρης Οικονόμου Piano Sonata Νo. 2, . Ελένη Ράλλη Small, Light Moments, Αλέξανδρος Σπύρου Προλεγόμενα στο op. 111 του L. v. Beethoven.

Η κεντρική συναυλία του Φεστιβάλ με τίτλο 250 χρόνια Μπετόβεν θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ στις 5 Νοεμβρίου. Η Ορχήστρα της ΕΛΣ συμπράττει με καταξιωμένους σολίστες σε δύο δημοφιλή κοντσέρτα. Διευθύνει ο διακεκριμένος Σλοβάκος αρχιμουσικός Οντρέι Όλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό ήταν το σχέδιο της Kέιτ Μίντλετον αν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ την άφηνε

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού: «Αν δεν μου δώσεις €2.000 θα πάθεις κακό»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης