Μουσικά Βραβεία MTV: Οι μάσκες της Lady Gaga και η μαγνητοσκοπημένη... ζωντανή μετάδοση

Μουσικά Βραβεία MTV: Οι μάσκες της Lady Gaga και η μαγνητοσκοπημένη... ζωντανή μετάδοση

Ο κορωνοϊός και η ρατσιστική αστυνομική βία ήταν τα θέματα που πρωταγωνίστησαν στις ομιλίες των νικητών

Lady_Gaga__VMA

Μια πρώτη γεύση από το πώς πρόκειται να είναι οι μεγάλες τελετές της σόου μπιζ στην εποχή του κορωνοϊού πήραμε μέσα από χθεσινοβραδινό σόου των μουσικών βραβείων MTV. Το πρώτο αυτό «πείραμα» απέδειξε πως είναι αδύνατον να στηθεί με ασφάλεια μια ζωντανή μαζική διοργάνωση, εξ ου και παρότι υποτίθεται πως το σόου θα ήταν ζωντανό, τα περισσότερα κομμάτια του ήταν μαγνητοσκοπημένα, από το κόκκινο χαλί και τις απονομές μέχρι τα  χειροκροτήματα. Κάποιοι υποστηρίζουν μάλιστα πως ορισμένοι από τους καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν ή τραγούδησαν, δεν βρίσκονταν καν στη Νέα Υόρκη απ' όπου μεταδόθηκε η βραδιά!

MTV VMAs 2020 Highlights: Lady Gaga takes over



Άλλη μία σημαντική διαπίστωση που προέκυψε από την μετάδοση είναι πως αρκεί ένας χαρισματικός και ευφάνταστος σταρ για να σώσει μια διοργάνωση με πολλές απαγορεύσεις και αρκετή αμηχανία. Στην περίπτωση των μουσικών βραβείων ΜΤV o...σωτήρας δεν ήταν άλλος από την διαχρονικά ευρηματική Lady Gaga  η οποία κατάφερε να αποσπάσει, όχι μόνον τις περισσότερες διακρίσεις αλλά και τις εντυπώσεις. Οι περίτεχνες μάσκες με τις οποίες εμφανίστηκε τράβηξαν όλα τα βλέμματα και απέδειξαν πως η διάσημη ποπ σταρ βρίσκει τρόπους να εντυπωσιάσει ακόμη και υπό περιοριστικές συνθήκες.

Lady Gaga Performs a Medley of "Chromatica II", "Rain On Me (ft. Ariana Grande), & More



Δεν έμεινε ωστόσο μόνον στην εμφάνιση αλλά πέρασε και στην ουσία αφού κέρδισε πέντε από τα εννέα συνολικά βραβεία που διεκδικούσε φέτος μεταξύ των οποίων και τα «Καλλιτέχνης της Χρονιάς», «Τραγούδι της Χρονιάς» και «Συνεργασία της Χρονιάς». Στο μεταξύ, ο τρόπος που παρουσίασε, μαζί με την Ariana Grande, το τραγούδι «Rain on Me», με τους χορευτές πίσω τους να φορούν μάσκες, ήταν από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της βραδιάς.

Εξίσου εντυπωσιακή, όμως, ήταν και η εμφάνιση του Καναδού The Weeknd ο οποίος ερμήνευσε το τραγούδι του «Blinding Lights», για το οποίο μάλιστα κέρδισε το βραβείο για το «Βίντεο της Χρονιάς», σκαρφαλωμένος σε έναν από τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες του Μανχάταν ενώ γύρω του ο ουρανός φωτιζόταν από τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα.

The Weeknd Performs "Blinding Lights" | 2020 MTV VMAs



Τα αντιρατσιστικά μηνύματα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την τελετή ειδικά μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που το σύνθημα «Black Lives Matters» ακούγεται στις ΗΠΑ πιο δυνατά παρά ποτέ. Αρκετοί ήταν οι καλλιτέχνες που αναφέρθηκαν στις δολοφονίες Αφροαμερικανών πολιτών από λευκούς αστυνομικούς. «Είναι δύσκολο να γιορτάσει κανείς υπό αυτές τις συνθήκες. Δικαιοσύνη για τον Jacob Blake και την Breonna Taylor» δήλωσε χαρακτηριστικά ο The Weeknd όταν παρέλαβε το βραβείο του, αναφερόμενος σε δύο από τα θύματα της στυγνής ρατσιστικής αστυνομικής βίας η οποία έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων.

Την τιμητική τους όμως είχαν και οι ήρωες της εποχής του κορωνοϊού, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που με κίνδυνο της ζωής του, πολεμάει ακούραστα στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία.

BTS Performs "Dynamite" | 2020 MTV VMAs



Ειδική αναφορά έγινε και στον πρόωρα χαμένο ηθοποιό και πρωταγωνιστή της ταινίας «Black Panther», Chadwick Boseman, ο οποίος έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 43 ετών χτυπημένος από καρκίνο. «Ήταν ένας πραγματικός ήρωας όχι μόνον στην οθόνη αλλά και στη ζωή» υπογράμμισε συγκινημένη η παρουσιάστρια του σόου Keke Palmer.

Ανάμεσα στους νικητές της βραδιάς ήταν επίσης η Taylor Swift, η οποία απέσπασε για φορά βραβεία για την σκηνοθεσίας της στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού «The Man», ο Κολομβιανός σταρ Maluma, το λάτιν συγκρότημα CNCO αλλά και το Κ- Pop γκρουπ BTS.

Κλείσιμο
Maluma Performs Hawái | 2020 MTV VMAs


Ειδήσεις σήμερα:

Το πλήρωμα της φρεγάτας Λήμνος συγκίνησαν οι Κρητικοί - Δείτε τι έκαναν

Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στο Αττικόν και αυτοκτόνησε

Κυρώσεις από την Ε.Ε. για να κοπούν οι βόλτες του «Oruc Reis» - Απειλές Ερντογάν προς Ελλάδα και Γαλλία




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης