Με τον Κάλβο στην Επίδαυρο

Με τον Κάλβο στην Επίδαυρο

Με την Monica να μελοποιεί τα γραμμένα στα ιταλικά χορικά, η Νατάσα Τριανταφύλλη παίρνει πάνω της την ευθύνη ενός δύσκολου εγχειρήματος: Να δώσει ζωή στην τραγωδία του Ανδρέα Κάλβου «Οι Δαναΐδες» έπειτα από δύο αιώνες σιωπής…

music_ar1
Η 39χρονη Αθηναία Νατάσα Τριανταφύλλη – μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες στον χώρο της σκηνοθεσίας τα τελευταία χρόνια- κατεβαίνει Επίδαυρο για να παρουσιάσει μπροστά στο κοινό ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά θεατρικά εγχειρήματα: Να δώσει ζωή – για πρώτη φορά στη σκηνή- στην ιταλόφωνη τραγωδία του ποιητή Ανδρέα Κάλβου «Οι Δαναΐδες / Le Danaidi». Μια τραγωδία γραμμένη το 1813 που θα παρουσιαστεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους σε δύο παραστάσεις στις 2 & 3 Αυγούστου 2019 στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

monica1


Στην Επίδαυρο, η Τριανταφύλλη που ανασύρει την τραγωδία του Κάλβου από την σιωπή δύο αιώνων θα έχει μαζί της την μουσικό Monica, η οποία θα μελοποιήσει τα γραμμένα στα ιταλικά χορικά, ενώ ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, η Λένα Παπαληγούρα, ο Άρης Μπαλής και η μεσόφωνος Άρτεμις Μπόγρη στο τραγούδι συμπληρώνουν την ομάδα των συντελεστών επί σκηνής.
monika-original



Αλλά, ας γνωρίσουμε καλύτερα την Νατάσα Τριανταφύλλη.



Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, και της Δραματικής Σχολής του Σύγχρονου Θεάτρου Αθήνας.

Τον Ιούνιο του 2013 παρουσίασε την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή στο Μουσείο Μπενάκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε μουσική της Μonica. Η παράσταση τον Ιούνιο του 2014, ταξίδεψε στο Παρίσι, όπου παρουσιάστηκε έπειτα από πρόσκληση της UNESCO. Έχει επίσης σκηνοθετήσει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν τους “Αδερφούς Καραμάζοφ” του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, σε πρωτότυπη διασκευή Διονύση Καψάλη και πρωτότυπη μουσική ΜΟΝΙΚΑ, που παίχτηκε για δύο συνεχόμενες σεζόν, και το “Περιμένοντας τον Godot” του Σάμουελ Μπέκετ στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

Κλείσιμο
Η τελευταία της σκηνοθεσία, το 2018, είναι η παράσταση “Ιούλιος Καίσαρ” του Ουϊλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης, σε μια πρωτότυπη εκδοχή με τον Ρένο Χαραλαμπίδη σε όλους τους ρόλους και μουσική του Ludovico Einaudi.

Σαν βοηθός σκηνοθέτη έχει συνεργαστεί με την Νικαίτη Κοντούρη και τον Λευτέρη Βογιατζή. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν βοηθός σκηνοθέτη του Γιάννη Χουβαρδά. Από το 2011 δουλεύει παράλληλα σαν βοηθός σκηνοθέτη του Bob Wilson, για την παράσταση «Οδύσσεια» που παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο, και στο Piccolo Teatro – Μιλάνο, το 2013 και το 2015.


music
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης