Και σεφ και σεναριογράφος

Και σεφ και σεναριογράφος

Ο Ταξιάρχης Δεληγιάννης γεννήθηκε στην Χαλκίδα και ζει στο Λοκάρνο της Ελβετίας εργαζόμενος ως σεφ. Ο ίδιος μαζί με τον Βασίλη Τσιουβάρα υπογράφουν το σενάριο της μικρού μήκους ταινίας με τίτλο IVAN του Παναγιώτη Κουντουρά με σολίστα τον Χρήστο Στέργιογλου που κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Leeds

ivan
Τι θα μπορούσε να γράψει κανείς για μια ταινία μικρού μήκους; Συνήθως ελάχιστα ή και καθόλου. Και όμως για μια ελληνική ταινία μικρού μήκους όπως το φιλμ IVAN που ταξιδεύει για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Leeds θα μπορούσε κανείς να συγκρατήσει και να καταγράψει στη συνέχεια ορισμένα ξεχωριστά δεδομένα. Ένα από αυτά στο φίλμ του Παναγιώτη Κουντουρά είναι η ερμηνεία του σολίστα Χρήστου Στέργιογλου. Ένα δεύτερο είναι το θέμα του φίλμ. Στο κείμενο της σύνοψης διαβάζω: « Μπορείς σε ένα γεύμα να καταναλώσεις την ανθρώπινη φύση σου;». Συγκρατώ το …γεύμα και θυμάμαι ότι ο ένας εκ των δύο σεναριογράφων είναι σεφ.
ivan-2


Ο Ταξιάρχης Δεληγιάννης που όπως λέει και ο ίδιος είναι «πολύ χαρούμενος που ένα σενάριο που γεννήθηκε ένα καλοκαίρι στο Λοκάρνο της Ελβετίας που μένω έφτασε να συμμετέχει σε ένα Διεθνές Φεστιβάλ». Ο Ταξιάρχης γεννήθηκε στη Χαλκίδα και σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αθήνας (DEREE) Marketing and Business Administration. Για πολλά χρόνια δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα στο χώρο της εστίασης σε δικές του επιχειρήσεις και σε συνεργασίες, με τελευταία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση ως F&B Manager. Τα τελευταία έξι χρόνια ζει στην Ελβετία όπου ολοκλήρωσε σπουδές γαστρονομίας στη κρατική σχολή GASTRO SWISS στο Λουγκάνο και παρέχει υπηρεσίες Catering εναλλακτικής μεσογειακής κουζίνας . Αλλά πέρα από την μαγειρική αγαπάει το θέατρο και τον κινηματογράφο και από χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή κειμένων και ιστοριών. Μαζί με το σταθερό συνεργάτη του Βασίλη Τσιουβάρα εκτός από το φιλμ «Ivan» έχουν γράψει ένα σενάριο για ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο «Άνω Κάτω», το οποίο έλαβε έγκριση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στην κατηγορία πρώτης ταινίας, καθώς και τα κάτωθι σενάρια για ταινίες μικρού μήκους: “Νο Way”(πρόκειται να γυριστεί μέσα στους επόμενους μήνες σε σκηνοθεσία Ιωάννας Σκυλογιάννη), «Ύπνος» (σε σκηνοθεσία Ιφιγένειας Κοτσώνη, συμμετοχή στο Athens Film Factory 2017, συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της COSMOTE), «Παράτα με»(σε σκηνοθεσία Μάνου Αρβανιτάκη, συμμετοχή στο Athens Film Lab 2015 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών Νύχτες Πρεμιέρας ), «Καρίμ&Ηρακλής» (animation, συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Annecy 2018 ως work in progress, σκηνοθεσία Δημήτρης Μπέλλος).
ivan-1


Κλείσιμο
Επίσης έχουν γράψει μαζί τρία θεατρικά έργα με τίτλους «Υπόσχεση»,«e-saka» και «Οι δεύτερες», τον πιλότο για μια τηλεοπτική σειρά 12 επεισοδίων με προσωρινό τίτλο «Α12» και τρία μικρά σενάρια για διαφημιστικά σποτ της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα (UNHCR GREECE).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης