Ο Ασκός της Λεβάντας!

o-askos-tis-levantas

Το κτήμα Υφαντίδη, μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια οργανικής λεβάντας «Angustifolia», δημιούργησε το πρώτο αποστακτήριο λεβάντας μεταξύ του όρους Βερτίσκος και της λίμνης Βόλβης – στην περιοχή του Ασκού Θεσσαλονίκης

Ο Γιώργος Υφαντίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2013 -κι έπειτα μετά από έρευνα αρκετών ετών γύρω από την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών- αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και δημιούργησε το πρώτο αποστακτήριο λεβάντας, στα οικογενειακά κτήματα- στην περιοχή του Ασκού Θεσσαλονίκης.
o-askos-tis-levantas-1

Η επιχείρηση –με την εμπορική ονομασία– Yfantia Terra, δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια οργανικής λεβάντας Angustifolia και στην παραγωγή ξηρής δρόγης (αποξηραμένα άνθη), αιθέριου ελαίου και ανθόνερου λεβάντας.

Όπως διαβάζουμε σε μια σύντομη περιγραφή της επιχείρησης σχετικά με το τεχνικό κομμάτι της δουλειάς: «Στην «καρδιά» ενός Εθνικού Πάρκου, σε απόσταση 50 χλμ από τη Θεσσαλονίκη -μεταξύ του όρους Βερτίσκος και της λίμνης Βόλβης- η λεβάντα μας φυτεύεται «με το χέρι» και συλλέγεται από τα μηχανήματά μας, που είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ειδικά για εμάς.

Τα φυτά μεταφέρονται αμέσως στο αποστακτήριό μας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο χωράφι, εξασφαλίζοντας άριστες συνθήκες παραγωγής για το αιθέριο έλαιο.
o-askos-tis-levantas-3


Εκεί γίνεται η υδρο-ατμοαπόσταξη, τηρώντας αυστηρά πρωτόκολλα ποιότητας. Μ’ αυτόν τον τρόπο παράγουμε υψηλότατης ποιότητας αιθέριο έλαιο και ανθόνερο λεβάντας, χωρίς τη χρήση φίλτρων, διαλυμάτων ή άλλων στοιχείων».

Αν θα θέλαμε να μάθουμε κάτι παραπάνω σχετικά με την επιλογή της λεβάντας, διαβάζουμε σχετικά: «Η επιλογή της λεβάντας δεν ήταν τυχαία. Η λεβάντα, εκτός από το υπέροχο άρωμα της, είναι ένα φυτό που δέχεται πολλαπλές μεταποιήσεις και χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλούς κλάδους, όπως αυτούς της αρωματοθεραπείας και της βιομηχανίας των αρωμάτων.
o-askos-tis-levantas-2

Επίσης, είναι ένα φυτό η χρήση του οποίου προσφέρει σημαντικά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως είναι η μείωση των εντάσεων στο νευρικό σύστημα, η ανακούφιση από πόνους, η ομαλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος και πολλά άλλα».

Η προϊοντική γκάμα –όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας yfantia.com– περιλαμβάνει την ποικιλία ειδών με πρώτη ύλη την λεβάντα όπως: Αποξηραμένα άνθη, Βιολογικό αιθέριο έλαιο, Βιολογικό ανθόνερο και Βιολογικά εκχυλίσματα αρωματικών βοτάνων.

Ιδιαίτερη θέση στην εμπορική προώθηση των προϊόντων αποτελούν τα «δώρα καλωσορίσματος – welcome gifts».

Τα ¨αρωματικά μαξιλαράκια¨, τα ¨Sticks με ξερά άνθη λεβάντας¨, τα ¨Αρωματικά χώρου¨ -χρησιμοποιούνται μέσω των καταπραϋντικώς και αγχολυτικών ιδιοτήτων της λεβάντας- συναντώνται συχνά σε ξενοδοχειακές μονάδες, Spa Centers, Wellness Facilities και πανελλαδικά σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

o-kosmos-tis-evripidou

Για 34 χρόνια, από το 1977 έως το 2011η φιλόλογος-λαογράφος κα Ζωή Ε. Ρωπαϊτου εργάσθηκε στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών ως ερευνήτρια, ενώ έχει προλάβει να «γράψει» 4 βιβλία για πρόσωπα, επαγγέλματα, γειτονιές της πρωτεύουσας.Στις αρχές Οκτωβρίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το νέο της βιβλίο για την Ευριπίδου

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν

apli-metavasi

«Είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μια γενιά που μεγάλωσε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τής ανήκει και βρέθηκε εκτεθειμένη σ’ έναν κόσμο που δεν περίμενε», διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση Απλή Μετάβαση πού έρχεται στην Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου τον Φεβρουάριο του 2019

dirfis

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια