Από τη Σάμο στη Νάπολη

kakouliadis-1

Ένας 20χρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών στη Σάμο κατάφερε να περάσει την σκληρή «πόρτα» της Apple’s iOS developer academy στη Νάπολη της Ιταλίας

Έχει γραφτεί και δεν είναι ψέμα. Η «πόρτα» του πρώτου στην Ευρώπη Apple’s iOS developer academy –με έδρα την Νάπολη της Ιταλίας- είναι πιο σκληρή για τους υποψήφιου σπουδαστές της από την αντίστοιχη του Harvard. Η Ακαδημία που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016 φιλοξενείται στο παλαιότερο μη θρησκευτικό πανεπιστήμιο του κόσμου, το University of Naples Federico II ( στα ιταλικά, Università degli Studi di Napoli Federico II). Το πανεπιστήμιο ιδρύθηκε στη Νάπολη το 1224.

Σε αυτήν την Ακαδημία πέρασε ένας 20χρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών στη Σάμο. Το όνομα του, Γεώργιος Κακουλιάδης. Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Ξάνθη και όπως λέει και ο ίδιος από τα 13 του αρχίζει η δράση του. Ένα μικρό βιογραφικό του στο profile του στο linkedin.
kakouliadis-2


Ο λόγος στον Γιώργο: «Ως άνθρωπος της τέχνης και της δημιουργικότητας, άρχισα να δημιουργώ περιεχόμενο σε Apple συσκευές.

Όταν έμαθα για την ακαδημία προγραμματιστών έκανα αίτηση για εξετάσεις.

Στην πρώτη φάση δώσαμε εξετάσεις στο πανεπιστήμιο της Νάπολης.

Ήταν από τις πιο ιδιαίτερες εξετάσεις της ζωής μου μιας και δεν ήταν ένα συνηθισμένο τεστ γνώσεων.

Υπήρχαν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικά με ανάπτυξη λογισμικού, design, business βασισμένες σε ερωτήσεις λογικής και IQ.

Στη δεύτερη φάση οι 500 καλύτεροι κληθήκαμε να δώσουμε συνέντευξη και έπειτα ακολούθησε διαδικτυακό interview με ερωτήσεις πάνω στο βιογραφικό και στην έως τώρα πορεία του καθενός. Τελικά επιλέχθηκαν οι 342 συμμετέχοντες για νέο ακαδημαϊκό έτος.

Οι τελικοί συμμετέχοντες θα λάβουν MacBook και iPhone αλλά και χρήματα σε μορφή υποτροφίας.

Εχω ασχοληθεί αρκετά με επιχειρηματικότητα τον τελευταίο καιρό με αποκορύφωμα της συμμετοχή μου σε μια startup εταιρεία που επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα ρούχα. Επίσης να τονίσω πως για να φτάσω ως εδώ οφείλω πολλά στην φοιτητική ομάδα Swifters, η οποία είναι η πρώτη και μοναδική φοιτητική κοινότητα γύρω από τεχνολογίες Apple στην Ελλάδα και έχει έδρα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τέλος πιστεύω πως η επένδυση του χρόνου μου στην ακαδημία θα με οδηγήσει σε νέους ορίζοντες πιο κοντά στους στόχους μου. Οι γνώσεις που θα λάβω από την ακαδημία θα χρησιμοποιηθούν είτε για να υλοποιήσω κάποιο επιχειρηματικό project είτε για κάποια εργασία στο μέλλον».

Ας κρατήσουμε το όνομα του… για το μέλλον!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Προώθηση εταιρείας

Ένα πρόγραμμα που προωθεί την εκπαίδευση και χρήση στα εργαλεία της Apple. Πέρα από την επαγγελματική εμπειρία και το ευχάριστο περιβάλλον για τους συμμετέχοντες πού είναι η σημαντική επιτυχία της εισαγωγής σε αυτό; Εξάλλου, το οικοσύστημα της συγκεκριμένης εταιρείας δεν είναι το μοναδικό που μπορεί να φέρει καινοτομία προϊόντων και υπηρεσιών στο μέλλον.

Γιάννης Παρασκ

Οι Ηλίας Π. (Ilias Pap.), Δημήτρης Τas. (Dimitris Tas.) και Χρήστος Κ. (Christos Kal.) οι οποίοι επίσης πέτυχαν την εισαγωγή τους για το 2018-2019 -μάλιστα στις θέσεις 19, 67 και 142 βάσει ranking score- θα έπρεπε να αναφερθούν στο δημοσίευμα. Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι δημοσίως διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα της ακαδημίας.

Πέτρος

Η ακαδημία της Apple δέχεται ακόμα και ανθρώπους που απλά ασχολούνται ερασιτεχνικά με τον προγραμματισμό και θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες αλλά σίγουρα δεν είναι ακαδημαϊκή επιτυχία να εισαχθεί ένα φοιτητής Πληροφορικής σε αυτή! Γιατί δεν κάνετε ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στους αξιόλογους Έλληνες αποφοίτους που κάθε χρόνο γίνονται δεκτοί σε διδακτορικά προγράμματα στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού; Ορισμένοι από αυτούς αργότερα θα γίνουν και καθηγητές σε αυτά (πχ. στο UC Berkeley, στο Stanford, στο Texas, στο MIT) Η δική τους πορεία σίγουρα έχει περισσότερο ενδιαφέρον και τα δικά τους ονόματα είναι εκείνα που μάλλον πρέπει να κρατήσουμε για το μέλλον.

Γιανς

Αρχικά συγχαρητήτια στο παιδί. Ωστόσο θα συμφωνίσω με τον φίλο απο πάνω.. οπου πολύ ευστοχα αναρωτιέται γιατί το άρθρο αγνοέι (δεν αναφέρει καν!) τους άλλους 2 Έλληνες? Επίσης ένα ποσοστό αποδοχής της τάξης του 68.4 % (ακόμ και σε Β' φάση), δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να συγκριθεί με του Harvard (2-3%). Παρακαλώ σεβαστλητε τους αναγνώστες σας, και περιορίστε τις ανακρίβιες που γράφετε...

Cecil the Lion

Συγχαρητήρια , αλλά ρίχνοντας μια πρόχειρη ματιά στον κατάλογο με τους επιτυχόντες , βλέπω πιθανότατα (με βάση τα ονοματεπώνυμα) μάλλον άλλους 3 'Ελληνες που τα κατάφεραν.Ο πρώτος ήρθε 6ος στους 342.Γιατί λοιπόν να δίνει συνέντευξη και να γίνεται πρωτοσέλιδο αυτός που κατατάχτηκε περίπου στο 223 στους 342 ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης