Plum, η startup που υπόσχεται να βελτιώσει τα οικονομικά σου

plum

Η νέα επένδυση του VentureFriends υπόσχεται να κάνει την αποταμίευση και τις επενδύσεις εύκολες για όλους

Ο Βίκτωρ Τροκούδης, ο 34χρονος απόφοιτος του INSEAD και του Harvard University κατάγεται από την Λευκωσία της Κύπρου και είναι μόνιμος κάτοικος Λονδίνου. Στην αγγλική πρωτεύουσα εδώ και χρόνια έχει μια προβεβλημένη δραστηριότητα στην δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά του fintech – μια αγορά που συνδυάζει την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων εφαρμογών της τεχνολογίας.
plum-1


Στη ουσία, ο Βίκτωρας είναι ένας startuper – με θητεία και επιδόσεις στο οικοσύστημα που πάντα αναζητά την επόμενη ευκαιρία. Μια τέτοια είναι και η αγορά που ξανοίγεται μπροστά του έχοντας στη φαρέτρα του τα όπλα του Plum (withplum.com), μια startup που ο ίδιος είναι συνιδρυτής και η οποία υπόσχεται να βελτιώσει τα οικονομικά των χρηστών του. O CEO του Plum, Βίκτωρ Τροκούδης έχει πολύ ξεκάθαρο στόχο: «Από την αρχή, το Plum έχει μια πολύ σαφή αποστολή. Να βελτιώσουμε την οικονομική κατάσταση των ανθρώπων, και αυτό για μας σημαίνει να τους βοηθήσουμε να έχουν περισσότερα χρήματα απ’ ότι είχαν πριν. Η δημιουργία του Plum Investments είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της αποστολής μας. Κάνουμε τις επενδύσεις εύκολες και εφικτές για όλους και όχι μόνο για τους πλούσιους όπως ήταν η αίσθηση μέχρι σήμερα. Παράλληλα τους επιτρέπουμε να αυξήσουν τις αποταμιεύσεις τους με υπευθυνότητα. Έχουμε δει απίστευτα συναρπαστική ανάπτυξη τους τελευταίους 12 μήνες και έτσι ανοίγουμε το πρώτο διεθνές γραφείο μας στην Ελλάδα για να ενισχύσουμε στην περεταίρω ανάπτυξη της τεχνολογίας μας!»

Αλλά, πριν μιλήσουμε κάπως πιο αναλυτικά για το Plum -ας πούμε δύο λόγια για το δικό μας ενδιαφέρον. Κατά πρώτον, στο Plum επένδυσε πρόσφατα το VentureFriends (venturefriends.vc), το δημοφιλές fund των startups και των startupers. Αν δεν κάνω λάθος η επένδυση τουVF πρέπει να κινείται στην περιοχή των 500 χιλιάδων ευρώ.

«Χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν γνωρίζουμε δυναμικές και ικανές ομάδες όπως το Plum που έχουν βάλει σκοπό να φτιάξουν κάτι που θα βελτιώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Η μέχρι τώρα φανταστική ανάπτυξη του Plum, ο ενθουσιασμός που εισπράττει από τον κόσμο και η αποφασιστικότητα της ομάδας να αλλάξει τον τρόπο που οι νέοι βλέπουν την αποταμίευση και τις επενδύσεις, είναι χαρακτηριστικά μίας startup με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα πορευτούμε μαζί με τον Βίκτωρα και την ομάδα του προς το στόχο αυτό.» είπε ο Απόστολος Αποστολάκης, partner του VentureFriends.

Κατά δεύτερο, οι άνθρωποι του Plum σχεδιάζουν να έρθουν και στην ελληνική αγορά, δημιουργώντας την δική τους βάση μέσα από την συγκρότηση μιας ομάδας developers.

Αλλά, τι είναι το Plum; Το Plum είναι ένας προσωπικός βοηθός οικονομικών που συνομιλεί με τους χρήστες του μέσω Facebook messenger και σύντομα και με δικό του app. Αξιοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, και αποκτώντας πρόσβαση στα τραπεζικά δεδομένα, βοηθάει τους χρήστες να εξοικονομούν αλλά και να αξιοποιούν τα χρήματα τους χωρίς κόπο, κόστος ή αλλαγές στις καταναλωτικές τους συνήθειες

Ας μάθουμε όμως και το πώς λειτουργεί; Ο χρήστης συνδέει το λογαριασμό του με το Plum. Αμέσως οι έξυπνοι αλγόριθμοι του αναλύουν στο παρασκήνιο τις κινήσεις του λογαριασμού αναγνωρίζοντας και κατηγοριοποιώντας τις, χαρτογραφώντας έτσι την καταναλωτική του συμπεριφορά.

Στη συνέχεια υπολογίζει ένα μικρό ποσό το οποίο θα μπορούσε ο χρήστης να αποταμιεύει κάθε λίγες μέρες χωρίς να αλλάξει στην ουσία κάποια από τις συνήθειες του. Βάζοντας τα χρήματα αυτά στην άκρη αυτόματα, ο χρήστης βλέπει τις αποταμιεύσεις του να αυξάνονται. Φυσικά, μπορεί ανά πάσα στιγμή να επέμβει ζητώντας από το ρομπότ να μεγαλώσει ή να μικρύνει το ποσό της αποταμίευσης ή να κάνει ανάληψη από τον αποταμιευτικό του λογαριασμό.

Με αυτή τη βασική λειτουργία ξεκίνησε το Plum κερδίζοντας την εμπιστοσύνη περισσότερων από 130.000 χρηστών συνολικά, με καταγράφοντας ανάπτυξη 700% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Ταυτόχρονα, έχει διπλασιάσει την ομάδα του και συνεργάζεται με εταιρείες κολοσσούς όπως η Transferwise. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ομάδας, μέσα στον επόμενο χρόνο, το Plum θα έχει βοηθήσει τους χρήστες του να αποταμιεύσουν συνολικά 50 εκατομμύρια λίρες.

Σήμερα, έχει εμπλουτίσει την πλατφόρμα του με δύο νέες λειτουργίες που θα ανοίξουν νέους δρόμους στην ακόμα καλύτερη διαχείριση των οικονομικών και την αξιοποίηση του χρημάτων των χρηστών.

Η πρώτη αφορά το switching, δηλαδή την αναγνώριση των λογαριασμών που πληρώνουν οι χρήστες για ρεύμα, νερό, ίντερνετ κ.τ.λ. και προτείνοντας την μεταφορά σε νέους παρόχους ή πακέτα που θα μειώνουν τα μηνιαία έξοδα τους. Ήδη, μία πρώτη έκδοση της λειτουργίας αυτής έχει μπει σε εφαρμογή για τους παροχείς ενέργειας στη Βρετανία σε συνεργασία με την Octopus Energy και σύντομα θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες υπηρεσίες.

Επενδύσεις από £1
Όμως η πιο πρωτοποριακή νέα λειτουργία του Plum αφορά τη δυνατότητα επένδυσης των χρημάτων που αποταμιεύει η πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, αντί για την παραδοσιακή επιλογή επενδύσεων μόνο με βάση το επίπεδο ρίσκου/ απόδοσης που προσφέρουν, το Plum Investments θα επιτρέπει στους χρήστες του να κάνουν θεματικές επενδύσεις, βλέποντας τις παγκόσμιες τάσεις της αγοράς και επιλέγοντας ανάμεσα από συγκεκριμένες θεματικές που τους ενδιαφέρουν περισσότερο όπως Τεχνολογία, Αναδυόμενες Αγορές και Ethical Companies. Η διαδικασία επιλογής και επένδυσης θα παραμένει εξαιρετικά απλή χρησιμοποιώντας το περιβάλλον του chat με το ρομπότ και θα μπορούν οι χρήστες να ξεκινήσουν ακόμη και πολύ μικρά ποσά της τάξης της £1.

Είσοδος στο ελληνικό Startup οικοσύστημα
Βλέποντας την συστηματική ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος, την παρουσία ταλαντούχων επαγγελματιών και την ανταγωνιστικότητα του περιβάλλοντος, το Plum αν και προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στην Αγγλική αγορά, επέλεξε την Ελλάδα ως βασικό του κόμβο για την ανάπτυξη τεχνολογίας , και θα ανοίξει στην Αθήνα τα πρώτα του γραφεία εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Η ελληνική ομάδα θα αποτελεί τον τεχνικό πυρήνα της εταιρείας, χτίζοντας το mobile app και καλύπτοντας τις υψηλές τεχνολογικές απαιτήσεις λειτουργικότητας και ασφάλειας που χαρακτηρίζει τις fintech startups.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα ήθελαν να εμπλακούν με το φιλόδοξο fintech startup μπορούν να δουν τις ανοιχτές θέσεις του Plum σε αυτό το link - withplum.workable.com.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

magks

Ο 31χρονος Κωνσταντίνος Μαγκούφης, διπλωματούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διακρίθηκε στον πρόσφατο διαγωνισμό καινοτομίας & επιχειρηματικότητας των Τρικάλων με μια ενδιαφέρουσα πρωτότυπη λύση

synagogi

Ένα δημοσίευμα μιας τοπικής εφημερίδας για την «απροσδόκητη επίσκεψη» του τραπεζίτη, συλλέκτη έργων τέχνης και πολιτικού Baron Ferdinand de Rothschild στη Χαλκίδα το 1897 αλλά και ένας δημόσιος περίπατος στα μνημεία της πόλης

stymphalia-lake-run-2019

Ένα μουσείο, μια λίμνη και ένας αγώνας δρόμου με πολλαπλές επιλογές. Το ΠΙΟΠ, «Η ΜΗΚΩΝΗ», και ο αθλητικός σύλλογος Λαύκας «Η Στυμφαλίς», σε συνεργασία με την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου διοργανώνουν τον 4ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου με την ονομασία «Stymphalia Lake Run 2019»

historistai

Η δημόσια ιστορία και η ελληνική πραγματικότητα. Η δραστηριότητα και η εμπειρία της Ομάδας hιστορισταί.

klabanis

Ο μπασίστας, συνθέτης και παραγωγός Πέτρος Κλαμπάνης διεκδικεί να συγκεντρώσει 20.000 δολάρια με καμπάνια μέσω του Kickstarter για να χρηματοδοτήσει την παραγωγή, κυκλοφορία και προώθηση – προβολή του νέου album του, με τίτλο Irrationalities

bill-gate

Ο Σπύρος Αρσένης, πέραν από γνώστης όλων των πειρασμών αλλά και των δυνατοτήτων της ψηφιακής εποχής είναι και πατέρας δύο αγοριών πράγμα που τον ώθησε να γράψει ένα βιβλίο με χρήσιμες συμβουλές για παιδιά και γονείς

2
make-a-splash

Η Sun of a Beach ανέθεσε σε 8 γνωστούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα «από το συναίσθημα της πρώτης βουτιάς στη θάλασσα, από το καράβι που σαλπάρει αλλά και από ένα beach party». Τα έργα τους τυπώθηκαν σε ύφασμα και έγιναν μια limited edition σειρά από πετσέτες θαλάσσης / έργα τέχνης, που θα παρουσιαστούν στις 9 Μάιου στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη