Οι Sand Snakes μιλούν για το “Game of thrones”!

Οι Sand Snakes μιλούν για το “Game of thrones”!

Το protothema.gr εξασφάλισε για την Ελλάδα συνέντευξη με τη Ρόζαμπελ Λαουρέντι Σέλερς και την Τζέσικα Χένγουικ, οι οποίες υποδύονται τις μπάσταρδες κόρες του Όμπερυν Μαρτέλ

Οι Sand Snakes μιλούν για το “Game of thrones”!
Με κάθε κύκλο, το “Game of thrones” γίνεται ακόμα πιο δημοφιλές. Η πρεμιέρα του πέμπτου κύκλου στο HBO κατάφερε να προσελκύσει στις ΗΠΑ οχτώ εκατ. τηλεθεατές σύμφωνα με τη Nielsen
. Στην Ελλάδα, κάθε επεισόδιο προβάλλεται ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υπότιτλους από τα κανάλια Novacinema, τα οποία μάλιστα οργάνωσαν την Κυριακή μία ειδική εκδήλωση στον Δαναό με την προβολή του τελευταίου επεισοδίου του τέταρτου κύκλου και του πρώτου επεισοδίου του πέμπτου. Ο κινηματογράφος γέμισε ασφυκτικά.

Κλείσιμο
Ένα από τα πιο δυνατά σημεία της νέας σεζόν είναι η εκτενέστερη παρουσίαση του Ντορν και του Οίκου των Μαρτέλ, ο οποίος έκανε αρχικά την εμφάνισή του πέρυσι με τον Όμπερυν και την ερωμένη του Ελλάρια να κάνουν άνω-κάτω το Κινγκς Λάντινγκ. Φέτος θα δούμε στις οθόνες μας τον πρίγκιπα Ντόραν, τον επικεφαλής της φρουράς του, Άριο Χότα, αλλά και τις μπάσταρδες κόρες του Όμπερυν, οι οποίες πήραν τον πληθωρικό χαρακτήρα του πατέρα τους και οι οποίες είναι γνωστές και ως Sand Snakes (φίδια της άμμου). Οι νέοι χαρακτήρες του Ντορν θα μας συστηθούν στα προσεχή επεισόδια του "Got". Το protothema.gr εξασφάλισε για την Ελλάδα μία συνέντευξη με τη Ρόζαμπελ Λαουρέντι Σέλερς και την Τζέσικα Χένγουικ, οι οποίες υποδύονται αντίστοιχα την Τυέν Σαντ και τη Νυμέρια Σαντ.

Συστήστε μας τους χαρακτήρες σας…
Ρ:
Υποδύομαι την Τυέν Σαντ. Είναι μία από τις Sand Snakes, μία από τις τρεις κόρες του Όμπερυν Μαρτέλ που θα συναντήσετε στον πέμπτο κύκλο. Είμαι η νεότερη, η κόρη της Ελλάρια Σαντ [Ίντιρα Βάρμα] που είναι μία από τις ερωμένες του Όμπερυν, αλλά ουσιαστικά η σύζυγός του.
Τζ: Υποδύομαι τη Νυμέρια Σαντ, που είναι επίσης γνωστή ως Λαίδη Νυμ, η δεύτερη κόρη του Όμπερυν, αλλά όχι από την Ελλάρια. Η μητέρα μου, η οποία πέθανε σε μία μάχη, ήταν μία ευγενής από την Ανατολή και ήταν αυτή που με έμαθε να χρησιμοποιώ το όπλο μου - το μαστίγιο. Ζω στο Ντορν. Η Νυμέρια σκέφτεται περισσότερο στρατηγικά ανάμεσα στις τρεις αδελφές και νομίζω ότι το μαστίγιο είναι αντιπροσωπευτικό του χαρακτήρα της. Και αυτό γιατί δεν αφορά ωμή βία με ένα μαστίγιο, αλλά ισορροπία και συγχρονισμό, καθώς και ακρίβεια - και όλα αυτά χαρακτηρίζουν τη Νυμέρια.


Η Τζέσικα Χένγουικ υποδύεται τη Νυμέρια Σαντ. HBO® and related service marks are the property of Home Box Office, Inc.

Ποιες είναι οι Sand Snakes;
Τζ: Είμαστε τα μπάσταρδα του Όμπερυν Μαρτέλ. Μεγαλώσαμε ακούγοντας για το πώς οι Λάννιστερ κακοποίησαν τους συγγενείς μας. Έτσι, όταν πεθαίνει ο Όμπερυν, σκεφτόμαστε: «Εντάξει, ήρθε η ώρα, δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Αφήσαμε όλα τα άλλα, αλλά τώρα πρέπει να πολεμήσουμε».
Ρ: Οπωσδήποτε θα αφήσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα και θα ενωθούμε για να είμαστε πιο δυνατές. Προφανώς η δυναμική θυμίζει μία τυπική σχέση μεταξύ αδελφών - θα υπάρξουν ορισμένες δυσκολίες!
Τζ: Τώρα όμως έχουμε έναν κοινό στόχο. Εξαιτίας των διαφορετικών προσωπικοτήτων μας έχουμε η καθεμία μία διαφορετική προσέγγιση για το πώς θα τον εκπληρώσουμε. Εάν η Ομπάρα [Σαντ] συναντήσει ένα εμπόδιο, περνά κατ’ ευθείαν μέσα από αυτό, ενώ η Νυμ θα σταματήσει, θα κοιτάξει πίσω και θα σκεφτεί: «Με ποιον τρόπο θα ξοδέψω τη λιγότερη ενέργεια για να περάσω το εμπόδιο;». Θα έλεγα ότι είναι περισσότερο της παρατήρησης.
Ρ: Η Τυέν απλά θα πάει καταπάνω του. Ένα από τα όπλα της είναι τα δίδυμα εγχειρίδια και το άλλο όπλο της είναι το δηλητήριο. Το τελευταίο δεν το εγκρίνουν πάντα οι άλλες Snakes - το να δηλητηριάσεις κάποιον φαντάζει λίγο ύπουλο. Όμως έχω και τα δίδυμα εγχειρίδια και είμαι πολύ καλή με αυτά.

Πώς είναι οι σχέσεις μεταξύ του πρίγκιπα Ντόραν και των Sand Snakes;
Τζ: Πρέπει να υπάρχει ένα στοιχείο αντιπάθειας. Δεν προσκλήθηκε, άλλωστε, στον γάμο του Τζόφρεϊ ο Όμπερυν, αλλά ο πρίγκιπας Ντόραν. Όμως ο τελευταίος είναι καθηλωμένος σε μία αναπηρική καρέκλα και εάν είχε πάει ο ίδιος, τότε ίσως ο πατέρας μας να μην είχε σκοτωθεί.
Ρ: Έχουμε, επίσης, διαφορετικό τρόπο σκέψης με τον Ντόραν. Δεν κήρυξε πόλεμο για τον τελευταίο φόνο και εμείς νομίζουμε ότι έπρεπε να το κάνει. Τον βλέπουμε ως εμπόδιο και οπωσδήποτε τον θεωρούμε αδύναμο.
Τζ: Παρόλα αυτά, στο Ντορν η οικογένεια είναι το παν, επομένως είναι σημαντικό να έχουμε την έγκρισή του.
Ρ: Εξάλλου, είναι ο πρίγκιπας. Είμαστε πιο χαμηλά από αυτόν.


Η Ρόζαμπελ Λαουρέντι Σέλερς υποδύεται την Τυέν Σαντ. HBO® and related service marks are the property of Home Box Office, Inc.

Οι Sand Snakes αναζητούν εκδίκηση από κάποιον συγκεκριμένο Λάνιστερ ή από όλους;
Ρ: Από όλους τους Λάνιστερ.
Τζ: Πρέπει να εξοντώσουμε όλους τους Λάνιστερ. Τα βασίλεια θα είναι καλύτερα χωρίς αυτούς. Είναι σαν να πήραν μακριά μας κάποιον δικό μας: πώς θα τους πληγώσουμε με τον ίδιο τρόπο; Θα πάρουμε κάποιον που είναι κοντά τους. Αυτό το μονοπάτι θα κολουθήσουμε.

Μιλήστε μας λίγο για το Ντορν.
Τζ: Το Ντορν είναι πολύ διαφορετικό από το υπόλοιπο Γουέστερος. Είναι το μόνο μέρος του βασιλείου που δεν έχουμε δει επαρκώς. Την προηγούμενη σεζόν είδατε τον Όμπερυν, την ενδυμασία του, τον τρόπο που μιλά και περπατά. Όλα αυτά είναι αντιπροσωπευτικά του Ντορν. Στον Ντορν δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο, τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Δεν είναι μία πατριαρχική κοινωνία.
Ρ: Οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα και δεν χρειάζεται να παντρευτείς για να πας με κάποιον στο κρεβάτι.

Ο Ντεόμπια Οπαρέι (υποδύεται τον Άριο Χότα) έχει ένα τεράστιο πέλεκυ. Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να τον νικήσετε με το μαστίγιό σας;
Τζ: Ναι, θα μπορούσα. Απλά το τυλίγεις γύρω από τον πέλεκυ και τον τραβάς μακριά του.



Τι ενδύματα φοράτε στη σειρά;

Ρ: Τα κοστούμια είναι πολύ cool. Η καθεμία έχει τρία διαφορετικά.
Τζ: Μοιάζουν αρκετά με του Όμπερυν.
Ρ: Υπάρχουν πολλές δερμάτινες λουρίδες, ραμμένες μεταξύ τους στο χέρι, και υπάρχουν πολλά μικροσκοπικά τρίγωνα που είναι χαραγμένα πάνω στο δέρμα. Έχει γίνει τεράστια δουλειά. Επίσης έχουμε αυτές τις πολύ όμορφες δερμάτινες μπότες. Όλα αυτά φτιάχτηκαν αποκλειστικά για εμάς. Και είναι και η πανοπλία που χρησιμοποιούμε για τις σκηνές μάχης και που είναι φανταστική.

Ποια τοποθεσία που είδατε στο πλαίσιο των γυρισμάτων ήταν η πιο συναρπαστική;
Τζ: Πρέπει να καθίσουμε στον θρόνο. Νομίζω ότι όλοι οι φίλοι μου θα ήθελαν να καθίσουν σε αυτόν. Όμως ήταν τρομερή η κινηματογράφηση στο Αλκάθαρ της Σεβίλλης. Είχε χρόνια να κλείσει για τους τουρίστες και εμείς το είχαμε αποκλειστικά στη διάθεσή μας.


Ο Αλεξάντερ Σίντιγκ υποδύεται τον πρίγκιπα Ντόραν Μαρτέλ. HBO® and related service marks are the property of Home Box Office, Inc.

Πώς είναι για δύο σχετικά άπειρες ηθοποιούς να συμμετέχουν σε μία τόσο μεγάλη παραγωγή;
Τζ:
Συμμετέχω για πρώτη φορά σε μία σειρά με τόσους πολλούς θαυμαστές και μία τόσο ειδική βάση φαν (χρήστες ίντερνετ).
Ρ: Ξέρουν τι θέλουν να δουν και πολλοί από αυτούς είναι λάτρεις των βιβλίων. Είχα τρομοκρατηθεί προτού ξεκινήσω επειδή δεν ήξερα τόσο καλά το “Game of thrones”. Άλλοι μου έλεγαν ότι είναι κάτι τεράστιο˙ ότι θα άλλαζε τη ζωή μου. Ελπίζω ότι η ζωή μου δεν θα αλλάξει τόσο πολύ πχ. ενώ χρησιμοποιώ το μετρό ή όταν πηγαίνω στο σούπερ-μάρκετ. Ίσως να χρειαστεί να φοράω ένα παχύ ψεύτικο μουστάκι.

Πώς υποδέχτηκαν οι φαν την επιλογή σας στο κάστινγκ;
Ρ: Έριξα μία ματιά στο ίντερνετ προτού ανακοινώσουν ποιοι θα ήταν οι νέοι χαρακτήρες. Ήταν πραγματικά περίεργο καθώς όλες οι ηθοποιοί που πρότειναν οι φαν δεν είχαν καμία σχέση με εμένα: ψηλές, ξανθές, γαλανομάτες - κάπως έτσι άλλωστε μοιάζει η Τυέν στο βιβλίο. Όμως μόλις βγήκε η ανακοίνωση, όλοι ήταν πραγματικά ευγενικοί και ενθουσιασμένοι.
Τζ: Πολλοί ευγενικοί φαν επικοινώνησαν μαζί μου και μου είπαν: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι είσαι η πρώτη ασιάτισσα της σειράς, είναι καταπληκτικό». Από την άλλη πλευρά, δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τους πάντες. Ξέρω ορισμένους που αναρωτήθηκαν: «Γιατί είναι ασιάτισσα;».


Η Τυέν βάσει των χαρακτηριστικών που αναφέρονται στα βιβλία. Digital art από τον χρήστη hardcoremiike στο www.deviantart.com.

Στην πραγματική ζωή, πώς είναι οι σχέσεις μεταξύ των Sand Snakes;
Ρ: Ήμασταν πολύ τυχερές, νομίζω. Λέγαμε συνέχεια: «Θεέ μου, χαίρομαι τόσο πολύ που είσαι εσύ και όχι κάποια σνομπ».
Τζ: Και οι τρεις τα πάμε καλά μεταξύ μας. Είμαστε τόσο διαφορετικές: η Κέισα [Καστλ-Χιουζ] είναι Μαορί, η Ρόζαμπελ κατάγεται από τη Ρώμη και εγώ είμαι μία Βρετανίδα από τη Σιγκαπούρη. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο διαφορετικές. Όμως δεν υπήρξαν εμπόδια, ταιριάξαμε αμέσως.

Ας δημιουργήσουμε εμείς κάποια εμπόδια, τότε. Ποια από τις Sand Snakes θα κέρδιζε έναν καβγά μεταξύ τους;
Ρ: Η Ομπάρα.
Τζ: Η Νυμέρια.
Ρ: Ανάμεσα σε εσένα και την Ομπάρα, θα κέρδιζε η Ομπάρα.
Τζ: Νομίζω ότι η Νυμέρια θα άφηνε την Ομπάρα να κερδίσει.
Ρ: Κοίτα, εγώ θα μπορούσα να δηλητηριάσω και τις δύο…


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης