F1: Renault Sport στην πίστα και στο δρόμο!

F1: Renault Sport στην πίστα και στο δρόμο!

Στο πλαίσιο παρουσίασης των νέων χρωμάτων της Renault F1 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του γκρουπ Renault, Κάρλος Γκοσν ανέλυσε τη στρατηγική της εταιρείας τόσο στην F1 μέσω της Renault Sport Racing όσο και μέσω της Renault Sport Cars.

F1: Renault Sport στην πίστα και στο δρόμο!
Στο πρώτο σκέλος η Renault Sport Racing θα ελέγχει τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Renault στη F1 όπου φέτος θα συμμετέχει ως κατασκευαστής αλλά και στη Formula E με την ομάδα Renault e.dams.  Επίσης τη Formula Renault 2.0 και το Renault Sport RS01 Trophy. Οι δραστηριότητες και η λειτουργία του Έστον (σασί F1) και του Βιρί Σατιγιόν (υβριδικές μηχανές F1) θα ελέγχονται από την Renault Sport Racing.

Η Renault Sport cars που αναβαθμίζεται και αποκτά ολοκληρωμένη υπόσταση σαν φίρμα
της εταιρείας θα φροντίζει για την εξέλιξη και προώθηση των αυτοκινήτων Renault Sport. Σήμερα δείγματα είναι τα Clio και Megane RS. Βασικός στόχος της Renault σύμφωνα με τον Γκοσν είναι η προώθηση των αυτοκινήτων της Renault Sport διαμέσου της ομάδα F1. Επιπλέον η Formula E θα χρησιμοποιηθεί για να προωθηθούν οι δραστηριότητες της Renault στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Κλείσιμο

Οι Renault Sport Racing και Renault Sport Cars θα συνεργάζονται στενά
για την μεγιστοποίηση των τεχνικών και εμπορικών συνεργειών από την πίστα στο δρόμο. Ένα πρώτο δείγμα γραφής σχεδιάζεται για φέτος στο GP του Μονακό που είναι προγραμματισμένο για τις 29/5/2016.



Στιγμιότυπο από την εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν τα νέα χρώματα και τα νέα σχέδια της Renault. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του γκρουπ Renault, Κάρλος Γκοσν έχει δεξιά στη φωτογραγία τον οδηγό της ομάδας Κέβιν Μάγκνουσεν και αριστερά τον έτερο οδηγό Τζόιον Πάλμερ. Δίπλα στο Πάλμερ βρίσκεται ο δοκιμαστής της ομάδας Εστέμπαν Οκόν.

Αναφερόμενος σχετικά ο CEO της Renault τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός εξάπτει τη φαντασία των ενθουσιωδών αλλά και των καθημερινών οδηγών. Σήμερα ξεκινάμε ένα πλήρες πρόγραμμα με αιχμή του δόρατος τη F1 με στόχο να αυξήσουμε την απήχηση της Renault στο ευρύ κοινό ειδικά σε αγορές στις οποίες πηγαίνουμε για πρώτη φορά. Θα τονιστεί η υιοθέτηση τεχνολογιών από την πίστα στο δρόμο».

Επικεφαλής της Renault Sport Racing θα είναι ο Ζερόμ Στολ ενώ την ευθύνη της Renault Sport Cars θα έχει ο Πατρίκ Ράτι. Ειδικότερα τώρα όσον αφορά στην ομάδα της F1 η επιστροφή του Μπομπ Μπελ σε ρόλο τεχνικού διευθυντή είναι ίσως μια από τις πιο σημαντικές ειδήσεις. Για την ομάδα που φέτος θα διανύσει μια μεταβατική περίοδο με περιορισμένες φιλοδοξίες για διάκριση θα οδηγούν οι Κέβιν Μάγκνουσεν και Τζόιον Πάλμερ. Ο Εστεμπάν Οκόν θα έχει το ρόλο του δοκιμαστή. 


Τα χρώματα της φετινής ομάδας Renault F1.

Βασικός χορηγός της ομάδας θα είναι η Infiniti φίρμα του ομίλου Renault – Nissan που μετά την αποχώρηση από την Red Bull εμφανίζεται στο κάλυμμα της υβριδικής μηχανής της Renault RS16 όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες. Στις νέες χορηγίες της ομάδας ξεχωρίζουν τα ρολόγια Beel &Ross και τα ηχητικά συστήματα Devialet, η εταιρεία ρούχων Bestseller . Διατηρούνται οι συνεργασίες με την Microsoft και την EMC. Επίσης θα υπάρχει συνεργασία με την Gravity Motorsports εταιρεία του Genni Capital από το οποίο αγόρασε τη Lotus η Renault. Το Genii Capital διατηρεί ένα μικρό ποσοστό μετοχών στην ομάδα. Ως αναγνώριση των προσπαθειών του Γκέραντ Λόπεζ για την επιβίωση της ομάδας η Renault του δίνει έναν μη εκτελεστικό ρόλο διευθυντή στην ομάδα.

Τέλος ανακοινώθηκε και η ακαδημία οδηγών της Renault που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη νέων ταλέντων για την μελλοντική στελέχωση της ομάδας της F1.Εδώ ρόλο θα παίξει και συνεργασία με τους κατά τόπους αντιπροσώπους στην ανάδειξη νέων τοπικών ταλέντων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης