F1: Αυτός που κερδίζει τον πρωταθλητή!

F1: Αυτός που κερδίζει τον πρωταθλητή!

Ο Χάμιλτον εξασφάλισε τη διατήρηση του πρωταθλήματος οδηγών στο Ώστιν του Τέξας. Ο Ρόσμπεργκ τον κέρδισε στους τρεις αγώνες που απέμεναν ως το φινάλε.

F1: Αυτός που κερδίζει τον πρωταθλητή!
Ο γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή Κέκε Ρόσμπεργκ, Νίκο έχει κερδίσει 14 φορές στην καριέρα του σε αγώνα F1, όλες με την ομάδα της Mercedes. Η παρθενική του νίκη ήρθε το 2012 στην Κίνα και ακολούθησαν άλλες δυο το 2013 (Μονακό, Βρετανία), άλλες πέντε το 2014 (Αυστραλία, Μονακό, Αυστρία, Γερμανία, Βραζιλία). Φέτος πήρε 6 νίκες σε Ισπανία, Μονακό, Αυστρία, Μεξικό, Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι. Μάλιστα το σερί των τελευταίων 3 νικών αποτελεί μοναδικό ανδραγάθημα για τον 30χρονο Γερμανό.
 
Ο Ρόσμπεργκ έχει πάρει επίσης 22 φορές την pole position στην καριέρα του,
αρχής γενομένης επίσης από την Κίνα το 2012. Φέτος έκανε ένα σερί 6-0 στους τελευταίους 6 αγώνες σε Ιαπωνία, Ρωσία, ΗΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία, Άμπου Ντάμπι. Δεδομένου πως στη Σιγκαπούρη ήταν στην pole ο Φέτελ, ο Χάμιλτον εκκίνησε τελευταία φορά πρώτος στη Μόντσα το Σεπτέμβρη. Μεγάλο διάστημα για τον πρωταθλητή, σίγουρα τα σερί του Ρόσμπεργκ γεννούν ερωτηματικά.
Κλείσιμο

Βασικό ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Χάμιλτον είχε έλλειψη κινήτρου
μετά την κατάκτηση του τίτλου και έκοψε ρυθμό ή αν ο Ρόσμπεργκ μόλις βρέθηκε σε περιβάλλον χωρίς πίεση άρχισε ν’ αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Είναι δεδομένο πως σε συνθήκες υψηλής πίεσης όταν διακυβεύεται το πρωτάθλημα, ο Γερμανός υστερεί σε ψυχολογία και προσέγγιση.



Ο Ρόσμπεργκ δεν είχε κερδίσει μέχρι χτες στη Yas Marina
μάλιστα πέρυσι εκεί έχασε τον τίτλο από το Χάμιλτον. Μετά την ήττα στη Σιγκαπούρη από τη Ferrari φέτος οι άνθρωποι της Mercedes προχώρησαν  σε κάποιες αλλαγές στο σετάρισμα του μονοθεσίου ώστε να μην φθείρει τόσο πολύ τα ελαστικά. Αυτές οι αλλαγές έδωσαν μια νευρικότητα στο πίσω μέρος με την οποία δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί εύκολα ο Χάμιλτον: «Από τη Σουζούκα και μετά το μονοθέσιο είναι πιο νευρικό. Ξέρω ότι κάναμε κάποια αλλαγή δεν περίμενα να έχει τέτοια επίδραση. Μετά τη Σουζούκα είχα χάσει το πλεονέκτημα».
Αν δει κανείς προσεκτικά από εκείνο τον αγώνα ξεκινά και το σερί νικών του Ρόσμπεργκ ο οποίος αν δεν υπήρχε η πνοή ανέμου στο Ώστιν και δεν είχε χαλάσει το πεντάλ του γκαζιού στη Ρωσία θα μπορούσε να είναι διαφορετική η σημερινή εικόνα.

Ο Χάμιλτον στους τρεις τελευταίους αγώνες έδειξε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ότι δεν ήταν ικανοποιημένος με τη στρατηγική. Πίστευε πως είναι ταχύτερος στην πίστα κατά τη διάρκεια του αγώνα και ζητούσε μια εναλλακτική στρατηγική για να το δείξει.

Μιλώντας για την εσωτερική μάχη ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ αποσαφήνισε: «Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το αν αποδίδει καλύτερα ο Νίκο, ή πλησίασε στα γούστα του η εξέλιξη του μονοθεσίου ή ο Λιούις χαλάρωσε, δεν ξέρω τι ισχύει. Σίγουρα ο Λιούις συνεχίζει να πιέζει οριακά είναι ο ίδιος άνθρωπος με το ίδιο ταλέντο και προσπαθεί το ίδιο. Πρέπει να τον ρωτήσετε προσωπικά. Μετά τη Σιγκαπούρη πήραμε διαφορετική κατεύθυνση στο στήσιμο του μονοθεσίου μαθαίνοντας από τα λάθη μας εκεί. Μην υποτιμάτε το πόσο καλή δουλειά έκανε ο Ρόσμπεργκ στους τελευταίους αγώνες».



Στιγμιότυπο από την εκκίνηση του χθεσινού τελευταία αγώνα της χρονιάς στη Yas Marina Circuit.

Ο 30χρονος Γερμανός οδηγός της Mercedes είπε μετά τη χθεσινή του νίκη: «Απολαμβάνω την πρόοδο που σημείωσα στο τέλος της χρονιάς. Φυσικά είναι αργά για τον τίτλο. Δυστυχώς το 2016 απέχει πολύ και δεν μπορώ να πω τίποτα γι’ αυτό εκτός από ότι σκοπεύω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης