McLaren: Χωρίς κεντρικό χορηγό!

McLaren: Χωρίς κεντρικό χορηγό!

Από τη βρετανική ομάδα ξεκαθαρίστηκε πως, η παρουσίαση του νέου της μονοθεσίου, μεθαύριο Παρασκευή δε θα συνοδεύεται από αντίστοιχη ανακοίνωση για το νέο βασικό χορηγό της ομάδας.

McLaren: Χωρίς κεντρικό χορηγό!
Η βρετανική ομάδα από το 2007 είχε συνεργασία με τη Vodafone η οποία ολοκληρώθηκε. Αρχικά είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να αποκαλύψει το νέο βασικό της χορηγό στις αρχές Δεκέμβρη αλλά αυτό τελικά δεν έγινε.

Κλείσιμο
Δημιουργήθηκε η αίσθηση πως η ανακοίνωση θα γίνει στα αποκαλυπτήρια του μονοθεσίου ενώ επιπλέον ακούστηκε και το όνομα μεγάλης Ιαπωνικής εταιρείας ηλεκτρονικών.
Την προηγούμενη βδομάδα έτσι ξαφνικά ο συνιδιοκτήτης της ομάδας Ρον Ντένις ανακοίνωσε την επιστροφή του σε ρόλο διευθύνοντα συμβούλου, θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο Μάρτιν Ουίτμαρς. Ο Βρετανός από τότε δεν έχει κάνει κάποια δημόσια τοποθέτηση ενώ ο Ντένις προχωρά σε ανακατατάξεις στην ομάδα.

Ο συντονιστής της ομάδας Τζόναθαν Νηλ μιλώντας στο βρετανικό Τύπο ξεκαθάρισε
πως η McLaren προσεγγίζει τη φετινή χρονιά στη F1, με μεγαλύτερο προϋπολογισμό από ποτέ: «Οι μέτοχοί μας, ο Ρον Ντένις ο Μανσούρ Οζέ και η Mumtalakat επενδύουν στην ανάπτυξη της ομάδας. Παρότι δε θα ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με κάποιο μεγάλο χορηγό την Παρασκευή, οικονομικά είμαστε σε άριστη κατάσταση. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα χορηγών Mobil 1, Santander, GSK, Johnnie Walker, Hilton, Hugo Boss, Tag Heuer και SAP όλοι μοιράζονται την φιλοδοξία μας για επιτυχία. Η McLaren έχει φέτος μεγαλύτερο προϋπολογισμό από ποτέ».

Η βρετανική ομάδα πέρυσι δεν κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών σε κανέναν από τους 19 αγώνες πράγμα που δεν είχε συμβεί ξανά στη σύγχρονη εποχή. Το 2015 έχει ανακοινώσει ήδη τη συνεργασία της με τη Honda που επιστρέφει στη F1. Εικάζεται πως η εν λόγω συμφωνία πέρα από την παροχή κινητήρα περιλαμβάνει και σημαντικά οικονομικά μεγέθη.

Φέτος θα αγωνίζονται για λογαριασμό της McLaren, ο πρωταθλητής του 2009, Τζένσον Μπάτον που είναι και ο παλιότερος εν ενεργεία πιλότος αλλά και νεαρός φέρελπις ταλαντούχος Κεν Μάγνκουσεν στο ντεμπούτο του στο θεσμό.

Η παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της McLaren είναι προγραμματισμένη για μεθαύριο Παρασκευή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης