Νέα διάκριση για την ασφάλεια των Volvo

Νέα διάκριση για την ασφάλεια των Volvo

Η Folksam, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στη Σκανδιναβία και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μίας μεγάλης έρευνας για τα τροχαία ατυχήματα.

Νέα διάκριση για την ασφάλεια των Volvo
Η Volvo έχει επενδύσει εδώ και δεκαετίες στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, προτάσσοντας την τεχνολογία που έχει αναπτύξει ως το μεγάλο της ατού απέναντι στους ισχυρούς ανταγωνιστές της.

Η Folksam, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στη Σκανδιναβία και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μίας μεγάλης έρευνας για τα τροχαία ατυχήματα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα Volvo S60, V60 και S80 κατέλαβαν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους, όσον αφορά στην ασφάλεια, με διαφορά περίπου 12% από το επόμενο αυτοκίνητο.

Κλείσιμο
Τα τρία μοντέλα της Volvo έλαβαν 60% μεγαλύτερη βαθμολογία από το μέσο όρο των οχημάτων της κλάσης τους. Η έρευνα της Folksam βασίστηκε στην πλήρη ανάλυση περισσότερων από 158.000 τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν ανάμεσα στο 1994 και το 2013. Στα ατυχήματα αυτά, είχαν εμπλακεί 238 διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων. Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν τόσο οι φάκελοι των αστυνομικών αρχών (στη Σκανδιναβία καταγράφουν με σχολαστικότητα όλες τις λεπτομέρειες), όσο και ιατρικές αναφορές που αφορούσαν περισσότερους από 38.000 τραυματίες.

Η Volvo διατηρεί εσωτερικό τμήμα έρευνας και ανάλυσης τροχαίων ατυχημάτων, περισσότερα από 40 χρόνια. Η ζώνη ασφαλείας 3 σημείων αποτελεί εφεύρεση της Volvo από το 1959 και υπολογίζεται ότι έχει σώσει περισσότερες από 1.000.000 ζωές μέχρι σήμερα. Στις μέρες μας, η κορωνίδα των συστημάτων ασφάλειας είναι το City Safety. Σαρώνει την περιοχή μπροστά από το αυτοκίνητο και επεμβαίνει στα φρένα του αυτοκινήτου αν ο οδηγός δεν αντιδράσει και επίκειται σύγκρουση με προπορευόμενο κινούμενο ή σταθερό όχημα ή αντικείμενο. Στη 2η γενιά του πλέον, λειτουργεί σε ταχύτητες έως 50 km/h.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης