H τεχνολογικά εξελιγμένη Chevrolet Corvette ZR1

H τεχνολογικά εξελιγμένη Chevrolet Corvette ZR1

H Chevrolet προετοιμάζει τη νέα γενιά της Corvette ZR1, η οποία θα διαφέρει σημαντικά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

240604141351_Chevrolrt-Corvette

Η τωρινή γενιά της Chevrolet Corvette, που αποτελεί την 8η κατά σειρά από το 1953, έκανε την εμφάνισή της στην αγορά το 2020 και έκτοτε η αμερικάνικη εταιρεία εξελίσσει και παρουσιάζει τις πιο σπορ εκδόσεις της.

Μία από αυτές είναι η ZR1, η οποία από το 1970 και έπειτα αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες κυρίως των Αμερικανών πελατών. Η Chevrolet έχει έτοιμη την συγκεκριμένη έκδοση, που φέρει τον κωδικό Corvette C8 ZR1 και η οποία προγραμματίζεται να παρουσιάσει εντός του καλοκαιριού
Κλείσιμο

Μέχρι να συμβεί αυτό, ο κατασκευαστής φροντίζει να δίνει στη δημοσιότητα κάποιες teaser φωτογραφίες του αυτοκινήτου, όπως και ένα σύντομο βίντεο στο διαδίκτυο που δημιουργεί προσδοκίες και μυστήριο αναφορικά με την καινούργια έκδοση του εν λόγω supercar.

Σύμφωνα με αναφορές στον αμερικανικό Τύπο, η καινούργια Corvette ZR1 θα έχει κάτω από το καπό της, έναν νέο twin-turbo V8 κινητήρα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πρόκειται γι’ αυτόν που τον έχουν ονομάζει Gemini. Το δίδυμον του προσδιορισμού του αφορά στο γεγονός ότι αυτός έχει προέλθει από τη συνένωση δύο τετρακύλινδρων σε σειρά κινητήρων της εταιρείας.

Ο κινητήρας αυτός τοποθετείται ήδη στην Corvette Z06, όμως εκεί είναι ατμοσφαιρικός, χωρίς υπερτροφοδότηση. Στη συγκεκριμένη έκδοση, η χωρητικότητά του είναι 5,5 λίτρα και αποδίδει ισχύ 650 ίππους και ροπή 881 Nm.

Λογικά, λόγω της ύπαρξης υπερτροφοδότη, οι αντίστοιχες τιμές της νέας ZR1 θα είναι σημαντικές αυξημένες σε σχέση με την Ζ06.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης