Επισφραγίζοντας την συνεχή εμπορική ανάπτυξη των τελευταίων ετών η BYD έκλεισε το 2023 στην κορυφή της κινέζικης αγοράς ξεπερνώντας ακόμα και τον έως τώρα πρωτοπόρο όμιλο VW
Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων που δημοσίευσε το Κέντρο Τεχνολογίας και Έρευνας Αυτοκινήτων της Κίνας, το 2023 η BYD διέθεσε περίπου 2,4 εκατομμύρια καινούργια οχήματά της στην τοπική αγορά, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 11% επί των συνολικών και σε αύξηση κατά 3,2% σε σχέση με αυτόν του 2022.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η BYD να είναι η πρώτη σε πωλήσεις στη χώρα για το 2023, όχι μόνο μεταξύ των γηγενών εταιρειών αλλά ξεπερνώντας και αυτές άλλων κρατών που αντιπροσωπεύονται εκεί. Σε αυτές, συμπεριλαμβάνεται και ο Όμιλος Volkswagen ο οποίος κατείχε την πρώτη θέση των πωλήσεων στην κινεζική αγορά. Θυμίζουμε ότι η BYD διαθέτει μια πλήρη τεχνολογική γκάμα μοντέλων η οποία περιλαμβάνει οχήματα με σύστημα υβριδικής διάταξης, με υβριδικής διάταξης Plug-in Hybrid, όπως και αμιγώς ηλεκτροκίνητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, πέρυσι η BYD πούλησε παγκοσμίως 3.024.417 καινούργια αυτοκίνητά της. Από αυτά, τα περίπου 1.400.000 ήταν PHEV, τα περίπου 1.570.000 αμιγώς ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα περίπου 120.000 υβριδικά. Το γεγονός την έκανε να ενταχθεί στη σχετική λίστα με τις πρώτες 10 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες σε ό,τι αφορά στον όγκο πωλήσεων ετησίως.
Αναφορικά με τα ηλεκτροκίνητα, πλησίασε σχετικά τον συνολικό αριθμό της Tesla (περίπου 1,8 εκατομμύρια νέα οχήματα). Όμως, το τελευταίο τρίμηνο του 2023, η BYD ξεπέρασε σε πωλήσεις την αμερικανική εταιρεία σε ό,τι αφορά στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.
Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου, η BYD εμφανίζει μια έντονη δυναμική η οποία αναμένεται να ενισχυθεί εντός της χρόνιας. Όπως αναφέρουν, στην περαιτέρω ανάπτυξή της θα συμβάλλουν οι YangWang και Fang Cheng Bao, οι νέες εταιρείες που έχει ιδρύσει. Αυτές πρόκειται να αντιπροσωπεύονται και στην Ευρώπη, όπως έχει ανακοινωθεί.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.