Στα σκαριά η νέα BMW 5 Touring

Στα σκαριά η νέα BMW 5 Touring

Η BMW ετοιμάζει πυρετωδώς την επόμενη γενιά της Σειρας 5 Touring.

231005110054_BMW-M5-Touring-8843123

Από τα μέσα του 2023 γνωρίζουμε ότι η BMW εξελίσσει τη νέα γενιά Σειρά 5 Touring, καθώς το δημοφιλές station wagon μοντέλο έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές σε πρωτότυπη μορφή, ενώ κυκλοφόρησαν και ψηφιακά σχέδια του αυτοκινήτου.

Η νέα BMW 5 Touring σχεδιαστικά έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την καινούργια BMW Σειρά 5, όπως τις γρίλιες (νεφρά) στη μάσκα και τις ίδιες χειρολαβές στις πόρτες. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα είναι τοποθετημένα ελαφρώς πιο ψηλά, ενώ η γυάλινη οροφή διατρέχει σχεδόν όλο το αυτοκίνητο. Συνολικά, η Touring 5άρα δείχνει να ακολουθεί μια σπορ αισθητική.

Η νέα BMW 5 Touring αναμένεται να είναι διαθέσιμη με μια σειρά από επιλογές σε ότι αφορά τα συστήματα μετάδοσης. Θα υπάρχουν ήπια υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις, όπως και αμιγώς ηλεκτρικές με 4κύλινδρους και 6κύλινδρους κινητήρες. Αυτό που αναμένουμε με ενδιαφέρον είναι αν τελικά η BMW προχωρήσει και στην δημιουργία της M5 Touring.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία BMW M5 Touring έκανε την εμφάνισή της στα τέλη του 2000 με την εντυπωσιακή E60 και τον V10 κινητήρα. Πριν από αυτό είχε κατασκευαστεί ακόμα μια M5 Touring τη δεκαετία του 1990 (E34). Αν όντως η BMW προχωρήσει στην κατασκευή της M5 Touring το αυτοκίνητο θα είναι εξοπλισμένο με τον V8 κινητήρα 4,4 λίτρων της XM, ο οποίος αποδίδει σχεδόν 800 ίππους στην υβριδική του μορφή.

Νεότερα για τη νέα BMW Σειρά 5 Touring αναμένουμε στις αρχές του 2024.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης