Υψηλά επίπεδα ασφάλειας για την Bugatti Bolide

Υψηλά επίπεδα ασφάλειας για την Bugatti Bolide

Το νέο hypercar μοντέλο της Bugatti πρωταγωνιστεί και σε θέματα ασφάλειας.

230912114016_Bugatti-Bolide-943365

Από την πρώτη στιγμή που η Bugatti παρουσίασε την εξωφρενικής σχεδίασης και τεχνολογίας Bolide, ήμασταν απόλυτα πεπεισμένοι ότι το συγκεκριμένο hypercar θα μπορούσε να γίνει σημείο αναφοράς για προσανατολισμένα για πίστα αυτοκίνητα.

Η Bolide αποτελεί ουσιαστικά την μέγιστη προσπάθεια της γαλλικής μάρκας να δείξει τις ικανότητές της στον τομέα των αγωνιστικών μοντέλων, τα οποία χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια θα μπορούσαν να συμμετέχουν στις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Εκτός από τον τομέα των επιδόσεων και της αξεπέραστης οδηγικής συμπεριφοράς, η Bugatti Bolide πήρε άριστα και στην ασφάλεια. Αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε τυχαία καθώς το εν λόγω μοντέλο έχει πάρει έγκριση ασφάλειας επιπέδου FIA για τις κατηγορίες LMH και LMDh.

Όλα αρχίζουν από το μονοκόκ πλαίσιο το οποίο συναντάμε στα μονοθέσια της Formula 1 και τα πρωτότυπα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC). Έχει περάσει όλα τα τεστ σύγκρουσης της FIA και είναι σε θέση να αντέξει πιέσεις 7,5 τόνων στο εμπρός μέρος, 12 τόνων στο μεσαίο κομμάτι και 6 τόνους πίσω.

Το μονοκόκ πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο ανθρακόνημα με μελετημένο πάχος σε όλα του τα σημεία. Το κερασάκι στην τούρτα της ασφάλειας της Bolide είναι το στρατιωτικού τύπου συστήματος πυρόσβεσης. Ακολουθεί και εκείνο τις προδιαγραφές της FIA και είναι σε θέση να προστατεύσει τους επιβάτες από κάθε είδους φωτιά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης