Ο ρεαλισμός του Skoda Karoq

Ο ρεαλισμός του Skoda Karoq

Με το νέο Karoq, που είναι ετοιμοπαράδοτο, η Skoda κοιτάζει κατάματα την ουσία σε μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες.

230427133018_Skoda-Karoq-0015
Ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών είναι ιδιαίτερα σκληρός κάτι που σε πολλές περιπτώσεις τους έχει οδηγήσει στην εύκολη λύση του εντυπωσιασμού, κρύβοντας κάτω από το χαλί την ουσία της κατηγορίας.

Για τη Skoda μπορεί με βεβαιότητα να πει κανείς πως το πρώτο μέλημά της παραμένει η ουσία στα μοντέλα της. Τρανό παράδειγμα είναι το Karoq, το μεσαίο SUV της που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει την προτίμηση των αγοραστών της κατηγορίας με τα πολλαπλά χαρίσματά του. Το Karoq είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ότι η Skoda λειτουργεί με γνώμονα την άνεση, την πρακτικότητα και την χρηστικότητα, χωρίς βέβαια να παραγκωνίζει σημαντικούς τομείς όπως η υψηλή τεχνολογία και η ασφάλεια.

Η αναβάθμιση του Karoq του εξασφάλισε ένα πιο σπορ, δυναμικό παρουσιαστικό που είναι ακόμα πιο ελκυστικό. Χαρακτηριστική είναι η πιο εμφατική μάσκα που προσθέτει κύρος και πολυτέλεια, ενώ στο πίσω μέρος το μεγαλύτερο σπόιλερ αυξάνει οπτικά το μήκος του αυτοκινήτου δημιουργώντας ένα πιο αεροδυναμικό στυλ.

Τα φωτιστικά σώματα είναι full-LED τεχνολογίας Matrix τεσσάρων στοιχείων και για πρώτη φορά τοποθετούνται στο Karoq, προσφέροντας εξαιρετικά επίπεδα ορατότητας στη νυχτερινή οδήγηση και παράλληλα μια πιο δυναμική αισθητική. Συνολικά το νέο Karoq έχει σχεδιαστεί με έξυπνο τρόπο προκειμένου να προσθέτει μια ευχάριστη νότα στην απαιτητική καθημερινότητα του οδηγού και των επιβατών.

To Karoq κινείται από τον βραβευμένο τετρακύλινδρο TSI των 1.5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και 250 Nm ροπής. Το σύνολο συνεργάζεται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με αυτόματο DSG 7 σχέσεων.

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, καθώς τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 8,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 210 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η υψηλή τεχνολογία του συνόλου φροντίζει η κατανάλωση να μείνει χαμηλά στα επίπεδα των 6,1 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης