To μοναδικής σχεδίασης Delage D12

To μοναδικής σχεδίασης Delage D12

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να παρουσιαστεί στους δρόμους της Γαλλίας ένα εντυπωσιακό διθέσιο hypercar.

220509150643_Delage-D12-1
Το Delage D12, όπως και ονομάζεται το τετράτροχο όχημα των +1.100 ίππων, προορίζεται τόσο για τις πίστες, όσο και για να κυκλοφορήσει στους δημόσιους δρόμους. 

Η αρχική ιδέα δημιουργίας του συγκεκριμένου μοντέλου προήλθε πριν από 2 χρόνια από τον συν-ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο της Delage, Laurent Tapie. Ο 48χρονος Γάλλος, όντας φανατικός οπαδός των μονοθεσίων F1, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα μοντέλο με παρόμοια σχεδόν σχεδιαστική φιλοσοφία. 

Το εντυπωσιακό Delage εφοδιάζεται με ένα ατμοσφαιρικό V12 μοτέρ, χωρητικότητας 7,6 λίτρων και με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα που χρησιμοποιείται κυρίως για την στάθμευση και την όπισθεν, αποδίδει συνολικά πάνω από 1.115 ίππους στην έκδοση GT, με την «βασική» D12 που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση πίστας να αποδίδει κάτι παραπάνω από 1.000 ίππους.

Το ιδιαίτερο διθέσιο μοντέλο (η μία θέση βρίσκεται πίσω από την άλλη) πραγματοποιεί τις δοκιμές του αυτό τον καιρό στην πίστα του Magny Cours. Σύμφωνα με τον Tapie, οι πρώτες παραγγελίες από τα 30 συνολικά Delage D12 που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής αναμένονται στα τέλη του 2023. Από αυτά, τα 10 προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ και τα 20 για τις υπόλοιπες αγορές παγκοσμίως.

Για όποιον ενδιαφερόμενο να αναφέρουμε ότι η τιμή του Delage θα ξεκινά περίπου από τα  2,2 εκ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης