Σπάει τα ταμεία το νέο ηλεκτρικό Hummer

Σπάει τα ταμεία το νέο ηλεκτρικό Hummer

Υψηλότερη των προσδοκιών αποδεικνύεται η ζήτηση για το νέο ηλεκτρικό Hummer με αποτέλεσμα η GM να αναγκαστεί να παγώσει για κάποιο διάστημα την τοποθέτηση νέων παραγγελιών.

GMC_Hummer_EV
Άμεση είναι η εμπορική επιτυχία του νέου ηλεκτρικού Hummer και Hummer pick-up καθώς λίγο μετά την επίσημε πρεμιέρα οι παραγγελίες που έχουν τοποθετηθεί έχουν καλύψει την παραγωγή και του 2023.
Αυτή η εξέλιξη δικαιώνει την απόφαση της GM να επενδύσει 6,6 δις δολάρια στην ηλεκτροκίνηση. Συγκεκριμένα τα ηλεκτρικά GMC Hummer και Hummer pick up πουλάνε σαν ζεστό ψωμί στις ΗΠΑ με τις κρατήσεις να ξεπερνούν τις 65.000 συνολικά και το 95% εκ των οποίων να έχουν προχωρήσει σε διαδικασία ολοκληρωμένη παραγγελίας.
Η GM είχε προγραμματίσει για φέτος την παραγωγή μόλις 3.200 Hummer SUV και 3.800 pick up, αριθμοί που δεν φθάνουν ούτε για αστείο ώστε να καλύψουν τις δεκάδες χιλιάδες παραγγελιών. Ο αμερικάνικος όμιλος ξεκινά πάντως να βλέπει με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη το ηλεκτρικό αύριο που μπορεί να μεταφραστεί σε μεγάλη κερδοφορία.

Οι υψηλές τιμές στα καύσιμα και ο καταναλωτικός χαρακτήρας των Hummer θα μπορούσαν να ρίξουν ταφόπλακα στα ογκώδη SUV, με τον εξηλεκτρισμό τους πάντως να αποτελεί σανίδα σωτηρίας για το πολυαγαπημένο -στην απέναντι πλευρά του ατλαντικού- στρατιωτικό σουλούπι του.
Ο στόχος πάντως της General Motors είναι υψηλός, καθώς οι ιθύνοντες έχουν ήδη δηλώσει πως θέλουν να βγάλουν στην παραγωγή ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025, εκ των οποίων τα 600.000 θα είναι pick up που απευθύνονται στην αγορά των ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης