Ηλεκτρικό το επόμενο Honda NSX

Ηλεκτρικό το επόμενο Honda NSX

Το ηλεκτρικό μέλλον της Honda θα έχει αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις και μια από αυτές φαίνεται πως θα είναι το νέο NSX που θα αλλάξει σελίδα συνεχίζοντας ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

honda_NSX__2_
Ο οδικός χάρτης της Honda προς την ηλεκτροκίνηση προβλέπει την επένδυση 40 δισ. δολάριων μέσα στην επόμενη δεκαετία για την έρευνα και εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το ποσό αυτό είναι πάνω από το μισό των 64 δισ. δολαρίων που αναμένεται να ξοδέψει συνολικά η εταιρία το ίδιο διάστημα, και θα εστιάζει κυρίως στις τρεις μεγαλύτερες αγορές της μάρκας, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιαπωνία.
Η πιο σημαντική είδηση προκύπτει από μία εικόνα-teaser δύο νέων ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων τα οποία θα αποτελέσουν βασικά στοιχεία της γκάμας της εταιρίας. Τα αυτοκίνητα στην συγκεκριμένη φωτογραφία είναι σκεπασμένα, αν και αυτό που βρίσκεται στα δεξιά δείχνει να μοιάζει με διάδοχο του NSX.
To υπάρχον μοντέλο βρίσκεται στην φάση ολοκλήρωσης του κύκλου της ζωής του, και οι φήμες από πέρσι θέλουν να επιστρέψει ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Δεν γνωρίζουμε πάντως αν αυτό που βλέπουμε είναι όντως το ηλεκτρικό ΝSX ή κάτι άλλο.

Όσο για το διπλανό του μοντέλο, μοιάζει με ένα μεγάλο GT. Η Honda πάντως δηλώνει ότι τα δύο αυτά μοντέλα θα είναι μία ναυαρχίδα και ένα πιο ειδικό σπορ αυτοκίνητο, και μάλιστα θα πωλούνται σε όλες τις αγορές του κόσμου.
Η Honda παρουσίασε επίσης και τα πλάνα της για τα ηλεκτρικά σε συγκεκριμένες αγορές, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιαπωνία. Στην Βόρεια Αμερική θα παρουσιάσει δύο μεσαία προς μεγάλα EV το 2024, τα οποία εξελίσσει σε συνεργασία με την GM. Πρόκειται για το ολοκαίνουργιο Ηonda Prologue, ένα μεγάλο SUV και ένα νέο SUV με τα σήματα της Acura. Στην Κίνα η Honda θα παρουσιάσει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2027 ενώ μέχρι το 2030 θα έχει συστήσει 30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Επίσης η εταιρία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης solid state μπαταριών, οι οποίες θα αλλάξουν σημαντικά την απόδοση των ηλεκτρικών της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης