Land Rover Defender/Discovery: Σταματά η παραγωγή τους

Land Rover Defender/Discovery: Σταματά η παραγωγή τους

Το μείζον θέμα των ημιαγωγών φέρνει σε δυσχερή θέση την Jaguar Land Rover και την διαδικασία παραγωγής των μοντέλων της. 

210630112816_Land-Rover-Nitra-1

Τα χτυπήματα που δέχεται η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία δύο χρόνια είναι αν μη τι άλλο πολύ σοβαρά, καθώς στα προβλήματα που προκάλεσε αρχικά η πανδημία του Covid-19, έρχονται να προστεθούν αυτά που αφορούν την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών (microchips).


Το πιο πρόσφατο «θύμα» της παραπάνω κρίσης είναι η Land Rover, η οποία σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή, τόσο του νέας γενιάς Defender, όσο και του 7θέσιου Discovery, τα οποία κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Nitra στη Σλοβακία. Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη μονάδα έχει δυνατότητες ετήσιας παραγωγής έως και 150.000 οχήματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της βρετανικής φίρμας, η παραπάνω κίνηση οφείλεται καθαρά στην έλλειψη ημιαγωγών, με τους υπεύθυνους του εργοστασίου να προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημα, σε συνεργασία πάντα με τους προμηθευτές. Ακόμα πάντως δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που να υποδεικνύει το πότε θα ξεκινήσει και πάλι η γραμμή παραγωγής.

Η παραπάνω, αναγκαστική κίνηση εκ μέρους της JLR είναι η δεύτερη που σημειώνεται σε διάστημα λίγων μηνών. Προηγήθηκε τον περασμένο Απρίλιο το κλείσιμο των εργοστασίων Castle Bromwich και Halewood, με το πρώτο να έχει την ευθύνη της συναρμολόγησης των Jaguar XE, XF και F-Type και το δεύτερο των Land Rover Discovery Sport και Range Rover Evoque.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης