Η Aston Martin Valhalla θα φορά κινητήρα Mercedes

Η Aston Martin Valhalla θα φορά κινητήρα Mercedes

Η κεντρομήχανη Aston Martin Valhalla φαίνεται πως θα επηρεαστεί από την συνεργασία της βρετανικής εταιρίας με την Mercedes-Benz καθώς ανακοινώθηκε επίσημα πως θα έχει κινητήρα με την υπογραφή της AMG όπως και πολλά μελλοντικά μοντέλα της Aston Martin. 

aston_martin_valhalla
Η εξαγορά του 20 τοις εκατό των μετοχών της Aston Martin από την Mercedes-Benz ήταν το επισφράγισμα της περιόδου στενής συνεργασίας των δύο εταιριών από την οποία σίγουρα η βρετανική εταιρία έχει να αποκομίσει μόνο κέρδος.
Μέσω αυτής της συνεργασίας η Aston Martin αποκτά πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο όπως και σε μια ευρεία γκάμα εξηλεκτρισμένων και ηλεκτρικών κινητήρων που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στα αυτοκίνητά της.
Σε πρόσφατη ομιλία του σε συνεδρίαση μετόχων το αφεντικό της Aston Martin, Tobias Moers τόνισε πως εξετάζονται όλες οι δυνατές επιλογές που θα μπορούσαν να γίνουν ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα σε οικονομοτεχνικό και τεχνολογικό επίπεδο για τα προϊόντα της Aston Martin.
Κλείσιμο

Μεταξύ άλλων σημείωσε μάλιστα πως η κεντρομήχανη Valhalla, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια φάση μερικής αναθεώρησης του τεχνολογικού της προφίλ και είναι πολύ πιθανό να έχει διαφορετικό κινητήρα από αυτόν του πρωτοτύπου του 2019. Προφανώς λοιπόν η υβριδοποιημένη V6 μονάδα της Aston Martin που είχε υπολογιστεί αρχικά για τη Valhalla να αντικατασταθεί από κάποια μονάδα αντίστοιχης φιλοσοφίας της Mercedes-AMG καθώς ο Moers τόνισε πως ανεξάρτητα από την όποια αλλαγή θα παραμείνει το στοιχείο του εξηλεκτρισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης