Πρεμιέρα για το εκρηκτικό VW Tiguan R

Πρεμιέρα για το εκρηκτικό VW Tiguan R

Η γκάμα του ανανεωμένου VW Tiguan υποδέχεται την κορυφαία έκδοση R με 320 ίππους καθαρόαιμο σπορ χαρακτήρα

vw_tiguan_r
Πριν σχεδόν δύο δεκαετίες η Porsche Cayenne Turbo έθεσε τους όρους για το πάντρεμα των ελευθεριών ενός SUV με τις επιδόσεις ενός πραγματικά σπορ μοντέλου. Σήμερα το νέο Tiguan R των 320 ίππων είναι ακόμα ταχύτερο από αυτή μαρτυρώντας έναν πραγματικά ενθουσιώδη χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ανακοίνωσε η VW το Tiguan R κινείται από δίλιτρο TSI με 320 ίππους και 42,8 χλγμ. ροπής. Η ισχύς περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4Motion και αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων. Χάρη στα παραπάνω τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 4,9’’ ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.
Μεταξύ άλλων το Tiguan R διαθέτει ειδικά ρυθμισμένη ενεργητική ανάρτηση η οποία προσφέρει και μείωση του ύψους κατά 10 χιλ. σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, ενώ μεγαλύτερης διαμέτρου είναι τα φρένα. Κομμάτι του βασικού εξοπλισμού είναι οι ζάντες 20’’ που μπορούν προαιρετικά να αναβαθμιστούν σε 21’’ ενώ η VW προσφέρει και τη δυνατότητα τοποθέτησης εξάτμισης της Akrapovic.

Από εκεί και πέρα η έκδοση R συνοδεύεται από τα κατάλληλα οπτικά ερεθίσματα που προσφέρουν τόσο τα εξωτερικά αεροδυναμικά βοηθήματα όσο και από κατάλληλα στοιχεία του εξοπλισμού και του διάκοσμου στο εσωτερικό όπως τα τύπου μπάκετ καθίσματα με το λογότυπο R.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης