Ζυγούρι, τράγος, προβατίνα και όλα τα μυστικά τους στο μαγείρεμα

Ζυγούρι, τράγος, προβατίνα και όλα τα μυστικά τους στο μαγείρεμα

Για εκείνους που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στο φετινό πασχαλινό τραπέζι, έχουμε τις σωστές πληροφορίες για κρέατα όχι τόσο «πασχαλινά», αλλά πολύ πολύ νόστιμα, όπως είναι το ζυγούρι, ο τράγος και η προβατίνα.

Ζυγούρι, τράγος, προβατίνα και όλα τα μυστικά τους στο μαγείρεμα

Δύο είναι οι επικρατέστερες επιλογές για το κρέας της Λαμπρής. Το αρνί και το κατσίκι. Όμως, αν και πολλοί δυσκολεύονται να τα ξεχωρίσουν, είναι λάθος να τα μεταχειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Για να βγει το κύριο φαγητό της Κυριακής του Πάσχα όπως του πρέπει, δηλαδή τέλειο και πολύ λαχταριστό, πρέπει να γνωρίσουμε τα μυστικά του κάθε κρέατος. Θα πρέπει, λοιπόν, να μάθουμε να επιλέγουμε τον τρόπο και τον χρόνο μαγειρέματος ανάλογα με το είδος, τα κιλά και το κομμάτι του κρέατος.

Ο καταλληλότερος τρόπος μαγειρέματος

* Το κατσικάκι ή το αρνάκι γάλακτος είναι τα μικρά ως 3,5 μηνών, που τρέφονται ακόμη με γάλα και ζυγίζουν ως 10 κιλά. Και τα πιο παχυντικά, αφού το λίπος τους είναι ενσωματωμένο μέσα στο κρέας.
ΠΩΣ: Ταιριάζει στο φούρνο, γίνεται κοκκινιστό ή λεμονάτο, παϊδάκι από μπούτι ή από την πλευρά. Το αρνάκι γάλακτος μπαίνει στη σούβλα, το κατσικάκι καλύτερα όχι, διότι δεν είναι αρκετά λιπαρό.

* Το αρνί είναι από 3,5 μηνών ως 1 έτους και ζυγίζει 10-16 κιλά.
ΠΩΣ: Γίνεται στη σούβλα, μαγειρευτό στη γάστρα ή στην κατσαρόλα και παϊδάκι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή