Τα comfort τυρένια πιάτα του καλοκαιριού: Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαββατοκύριακο

Τα comfort τυρένια πιάτα του καλοκαιριού: Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαββατοκύριακο

Tάρτες, μουσακάς, κιουνεφέ, κεφτεδάκια κοκκινιστά με αυγά και μασκαρπόνε είναι ορισμένα από τα πιο comfort πιάτα του καλοκαιριού. Με αυτά, και όχι μόνο, θα ασχοληθούμε αυτό το Σαββατοκύριακο

Τα comfort τυρένια πιάτα του καλοκαιριού: Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαββατοκύριακο

Είναι τα comfort του καλοκαιριού και νοστιμίζουν με υπέροχα τυριά.

Επειδή όμως ο μουσακάς είναι ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα της εποχής θα ασχοληθούμε περισσότερο με αυτόν. Οπωσδήποτε του ταιριάζει πολύ το κεφαλοτύρι αλλά μπορούμε να επιλέξουμε και μια γραβιέρα όχι πολύ αλμυρή για να έχουμε πιο ήπιο αποτέλεσμα. Εντάσσουμε το τυρί μέσα στη μπεσαμέλ και όχι στην επιφάνειά της, για να μην καεί η κρούστα και για να γίνει χρυσαφένια.

Βέβαια, το ερώτημα που τίθεται όταν φτιάχνουμε μουσακά είναι αν θα πρέπει να τηγανίσουμε ή να ψήσουμε τις μελιτζάνες. Σαφώς το τηγάνισμα δίνει περισσότερη νοστιμιά στο πιάτο αλλά το κάνει πιο λιπαρό και βαρύ. Αν αποφασίσουμε να τις τηγανίσουμε καλό είναι να προσέξουμε να μην απορροφήσουν πολύ λάδι. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να μείνουν για μερικές ώρες μέσα σε μπολ με αλατισμένο νερό. Μετά, τις στραγγίζουμε καλά με απορροφητική πετσέτα και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Αν αποφασίσουμε να ψήσουμε τα λαχανικά, τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλειμμένα με λίγο λάδι και αρτυμένα. Θέλουν περίπου 1 ώρα για να ψηθούν. Με αυτόν τον τρόπο ο μουσακάς βγαίνει εξίσου νόστιμος και λιγότερο βαρύς.

Πάμε λοιπόν να στρώσουμε απολαυστικό τραπέζι!

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης