antypas0101

Ιωάννης Γ. Αντύπας

Τον Μάιο του δραματικού για την χώρα 2015, ο κος Τσίπρας βρισκόταν στην Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη συμμετέχοντας στο «Οικονομικό Φόρουμ» που διοργανώθηκε εκεί, παρουσία και του (μετέπειτα εισβολέα) Προέδρου Πούτιν

18

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε το βίντεο ενός “κάγκουρα”(*), (ας μας επιτραπεί ο όρος μιας και νομίζουμε πως μόνο αυτόν θα καταλάβαινε), που δελεάζει ένα γατάκι για να το ρίξει κλωτσώντας το στην θάλασσα.

24

Πρόσφατα η ιστοσελίδα Nordic Monitor του αυτοεξόριστου δημοσιογράφου Abdullah Bozkurt που εδώ και χρόνια ειδικεύεται σε θέματα που αφορουν την Τουρκία δημοσίευσε στις 5 Απριλίου, ένα άρθρο για τον νέο πύραυλο της Τουρκίας τον Cakir. Ο πύραυλος αυτός έχει βεληνεκές 150 χλμ και μπορεί να εκτοξευθεί απο την ξηρα, από πλοία, από μαχητικά αεροσκάφη και από drones

2

H εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία βρίσκεται, σήμερα Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στην 4η μέρα της. Το αποτέλεσμα δείχνει προβλέψιμο δυστυχώς για τους Ουκρανούς, αν αφεθούν μόνοι τους εκτός και αν γίνει η πολυπόθητη έκπληξη.

2

Με την έλευση των πρώτων από τα 24 Ραφάλ στην Ελλάδα τη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου ξεκινάει μια νέα εποχή για την Πολεμική Αεροπορία και την Ελληνική άμυνα ευρύτερα. Η Ελλάδα πέτυχε μέσα σε ένα χρόνο να ανατρέψει τις ισορροπίες στον αέρα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου εισάγοντας οπλικά συστήματα αιχμής και περνώντας σε μια νέα ψηφιακή εποχή

9

Ένας βουλκανιζατερατζής θα γελάσει αν βγάλω αντίθετα βασικά συμπεράσματα για την δουλειά του αν δεν είμαι βουλκανιζατερατζής και εγώ. Το ίδιο θα κάνει κάθε ειδικός με όποιον άσχετο με την ειδικότητά του. Αν επιμείνω το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήσει τη λέξη από μ.

5

Είναι σχεδόν βέβαιο πώς δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτό το καινούργιο προϊόν του (Νέο)Ελληνικού Αθάνατου Πνεύματος, τους «αρνητές απογραφής» τους αρέσει να λένε ευγενικά «όχι, δεν θα πάρω», αν κάποιος τους προσφέρει ντομάτες γεμιστές- δεν υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία βλέπετε.

41

Χύθηκε πολύ γραπτό και ηλεκτρονικό μελάνι, τόσο στον τύπο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τα όσα είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στη βουλή κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στην ΔΕΘ για την μεσαία τάξη και τις πολιτικές που εφάρμοσε απέναντί της κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του κατά την 4ετία 2015-2019.

4

Εντάξει… Όταν ήμασταν μωρά ίσως να είχαμε κάποια δικαιολογία που μας πείραζε, μας ενοχλούσε αν ο φίλος μας πήγαινε να παίξει με κάποιο άλλο παιδάκι και όχι μαζί μας

3

Υπάρχουν ελάχιστα όρια στο τί μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς στον (πολιτικό) λόγο του για να πείσει ένα ακροατήριο για τις θέσεις του. Αυτό ισχύει και για τους πολίτες μιας χώρας αλλά, ίσως ακόμα περισσότερο, για τους πολιτικούς και τα κόμματα της.

4

Η περασμένη Κυριακή, 6 Ιουνίου ήταν μια μάλλον συνηθισμένη μέρα, σαν όλες τις ανώνυμες μέρες κάθε χρόνου. Βέβαια ήταν η «Παγκόσμια Ημέρα Ρωσικής Γλώσσας» στον ΟΗΕ (και ίσως στον Περισσό να κάναν καμμιά μικρομάζωξη, αλλά φαντάζομαι όχι σπουδαία πράγματα) και στην Αγγλία άρχιζε η εβδομάδα Διατροφικής Ασφάλειας στο Σπίτι. Γενικά τίποτα το συνταρακτικό και αυτήν την Κυριακή 6 Ιουνίου.