Οι διαφωνίες και οι αριθμοί στα εμβόλια
yiannis_antypas_blog

Γιάννης Γ. Αντύπας

Οι διαφωνίες και οι αριθμοί στα εμβόλια

Έχουν περάσει πάνω 10 μήνες από την έλευση των εμβολίων παγκοσμίως και την συνεπακόλουθη συζήτηση περί της αποδοχής τους ή όχι

Όπως σε κάθε χώρα του κόσμου, έτσι και στην δική μας συμμετείχαμε όλοι στη συζήτηση αυτή.

Ο κάθε ένας από τα 11 περίπου εκατομμύρια - εμείς

Οι επιστήμονες,

Η κυβέρνηση,

Τα κόμματα,

Η εκκλησία,

Κλείσιμο
Οι ειδικοί,

Οι «ειδικοί»

Οι συνομωσιολόγοι, αρχαιολάγνοι, θρησκόληπτοι

Οι κάθε λογής υπερπροοδευτικοί Αντί- στα πάντα

Διάφορες μεμονωμένες προσωπικότητες όπως πχ ο κος Πολάκης (μέχρι κάποια στιγμή) κλπ

Όλοι, όλοι μας, δώσαμε τον καλλίτερο εαυτό μας να πείσουμε τον εκάστοτε απέναντί μας για την θέση μας σε αυτό το οικουμενικό θέμα όπως είναι ο covid-19 και τα εμβόλια. Και όταν λεω «δώσαμε τον καλλίτερο εαυτό μας» εννοώ ότι ο καθένας έδωσε το μάξιμουμ που διέθετε σε πολιτισμό, ευγένεια, παιδεία, κοινωνικό ενδιαφέρον.

Χρησιμοποιήθηκε η πειθώ, η λογική κάθε είδους, η πολιτική εκμετάλλευση, η σιωπή, ο φόβος, η αισιοδοξία, η χλεύη, το σπίλωμα, ο ψίθυρος. Και όλα αυτά με την απόλυτη ελευθερία λόγου που δίνει η τρισχιλιετής μας εμπειρία δημοκρατίας και βεβαίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειπώθηκαν λοιπόν 10 μήνες τώρα τα πάντα, από όλους και ειλικρινά δεν γνωρίζει κανείς αν έχει να ειπωθεί κάτι συνταρακτικά νέο σαν επιχείρημα.

Ότι είπαμε, είπαμε

Και δείχνει πως αποφασίσαμε να το ρισκάρουμε λίγο, όπως το ίδιο δείχνουν να έχουν αποφασίσει μέχρις στιγμής βαλκανικές και ανατολικοευρωπαϊκές χώρες μαζί με την Ρωσία.

Στην χώρα μας μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2021 είχε εμβολιαστεί το 62% (*).

Καμία αντίρρηση: 38% του πληθυσμού αποφάσισε με βάση όσα του είπαν πολλές από τις παραπάνω ομάδες, ότι αρνείται να κάνει το εμβόλιο, αρνείται ότι υπάρχει κίνδυνος για το ίδιο και τους γύρω του.

Μερικοί αριθμοί της ίδιας ημέρας:

Στην Ελλάδα είχε εμβολιαστεί το 62% του πληθυσμού, είχαμε 53 νεκρούς την ημέρα (κινούμενος μέσος όρος**) και συνολικά είχαμε φτάσει τους 5,03 νεκρούς ανά ημέρα, ανά εκατομμύριο κατοίκους με έντονα αυξητική τάση και στις δύο περιπτώσεις.

Στην Βουλγαρία τα αντίστοιχα νούμερα στις 9 Νοεμβρίου ήταν, 22,9% εμβολιασμένοι , 157 νεκροί/ημέρα**, 22,82 νεκροί/ημέρα/εκατομμύριο με εκρηκτική αυξητική τάση και στις δύο περιπτώσεις.

Στην Πορτογαλία τέλος, στις 9 Νοεμβρίου 2021, οι εμβολιασμένοι ήταν το 87,4% του πληθυσμού, οι νεκροί 7 ** και 0,65 νεκροί ανά ημέρα, ανά εκατομμύριο κατοίκους με σταθερή προς μειούμενη τάση .

Εάν συγκρίνουμε την Βουλγαρία με την Πορτογαλία, εύκολα διαπιστώνει κανείς πως συγκρίνοντας τα ποσοστά της κάθε μίας, η Πορτογαλία με κατά 3,8 φορές καλλίτερη επίδοση στους εμβολιασμούς από την Βουλγαρία, οδηγήθηκε με την απόφαση των πολιτών της να έχει κατά 35 φορές καλλίτερη επίδοση από την Βουλγαρία σε νεκρούς /ημέρα/εκατομμύριο από τους κατοίκους της.

Μία ερώτηση κρίσεως:

Αυτό το 38% των δικών μας ανεμβολίαστων προς ποια από τις δύο κατευθύνσεις θέλει να πάει η χώρα; Γιατί άλλη κατεύθυνση δεν έχει όσο περνάει ο καιρός.



(*) Όλοι οι σχετικοί Πίνακες μπορουν να βρεθούν εδώ επιλέγοντας τις τρείς χώρες

https://ourworldindata.org/coronavirus/country/greece?country=GRC~BGR~PRT

https://ourworldindata.org/covid-deaths#deaths-from-covid-19-background

https://www.politico.eu/coronavirus-in-europe/ (% εμβολιασμένων 9/11/2021)

** Βγαίνει από τον ημερήσιο μέσο όρο των 7 τελευταίων ημερών για μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ