Αγώνας σε άδειο γήπεδο
ksenokwstas

Χρήστος Ξενοκώστας

Αγώνας σε άδειο γήπεδο

Έχει εκφραστεί ευρέως η πεποίθηση ότι η προσεχής εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους και σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, η οποία μάλιστα εικάζεται ότι θα συμπιέσει και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ

Θα ισχύσει όμως πράγματι αυτή η συνθήκη;

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιδιωχθεί η πόλωση τόσο από την κυβέρνηση αλλά κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκεται από μία ιδεοληπτική ηγετική ομάδα ο διχασμός προκειμένου να υπηρετηθεί το αφήγημα αριστεράς - δεξιάς. Τα συνθήματα και οι ταμπέλες, όμως, προσπαθούν μάταια να επικαλύψουν την έλλειψη προγραμματικού λόγου.

Όταν έχεις εντρυφήσει στην κομμουνιστική ιδεολογία είναι εξαιρετικά δύσκολο να στοχαστείς αυτόνομα, ανοιχτά και χωρίς προαπαιτούμενα. Η προγενέστερη διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε ακριβώς αυτές τις αδυναμίες: από τον ισοπεδωτικό καταγγελτικό λόγο ως αντιπολίτευση οδηγήθηκε σε κυβερνητικά αδιέξοδα τα οποία λίγο έλειψε να ρίξουν και την ίδια την χώρα στα βράχια.

Δυστυχώς όμως - για την δημοκρατική λειτουργία- η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να μετασχηματιστεί σε δημιουργική δημοκρατική δύναμη με όραμα και προγραμματικό σχεδιασμό για την διακυβέρνηση του τόπου, τον οδηγεί να δοκιμάσει πάλι την συνταγή η οποία τον είχε φέρει στην εξουσία και η οποία συνίσταται στον άκρατο διχασμό και τον ακραίο πολιτικό λόγο.
Στον αντίποδα η ΝΔ σαφώς βολεύεται από την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θέτει τον πήχη εξαιρετικά χαμηλά, γνωρίζοντας ότι οι ψηφοφόροι έχουν πλέον γνώση του ΣΥΡΙΖΑ και των τακτικών που εφαρμόζει, προκειμένου να ικανοποιήσει την άσβεστη δίψα του για εξουσία.

Η κοινωνία όμως έχει απορρίψει τα νόθα διλλήματα, τις ανούσιες κομματικές ταμπέλες, τον άκριτο καταγγελτικό λόγο και την στείρα αντιπαράθεση. Σημασία έχουν οι προτάσεις, οι ιδέες και τα πρόσωπα τα οποία θα απαντήσουν πειστικά για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και της παιδείας, θα δημιουργήσουν περισσότερες και καλά αμειβόμενες δουλειές, θα αυξήσουν τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και θα εμπεδώσουν το αίσθημα της Δικαιοσύνης, της ευημερίας και της ασφάλειας.

Το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ θα απαντά πειστικά σε όλα τα μικρά αλλά και τα μεγάλα ζητήματα για την πατρίδα μας, με στόχο να ανταποκριθούμε στις μεγάλες αγωνίες αλλά και τις ιδιαίτερες προκλήσεις όπου αντιμετωπίζουμε. Εμείς θα αγωνισθούμε στο γήπεδο των κοινωνικών προβλημάτων με όπλα τις ιδέες και τις προτάσεις μας. Εκεί θεωρούμε ότι θα είναι το ενδιαφέρον των ”θεατών”!

Το γήπεδο της τοξικής αντιπαράθεσης και της αχρείαστης πόλωσης θα μείνει άδειο περιστοιχισμένο μόνο από τους κομματικούς στρατούς, καθιστώντας λοιπόν έωλες τις προσπάθειες και τα θεωρήματα για συμπίεση του ΠΑΣΟΚ. Οι απαντήσεις θα δοθούν συνεπώς άμεσα: στις επερχόμενες εκλογές.


Χρήστος Ξενοκώστας
Υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής
Αν. Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK