Μήνυμα για την Ευρώπη, μήνυμα για την πατρίδα μας
giorgos-stylios01

Γιώργος Στύλιος

Μήνυμα για την Ευρώπη, μήνυμα για την πατρίδα μας

Την ερχόμενη Κυριακή οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται σε τριπλές κάλπες. Μαζί με τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, οι συμπολίτες μας καλούνται να εκλέξουν τους 21 Βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δυστυχώς, αρκετοί συμπολίτες μας θεωρούν τα τοπικά ζητήματα και την επιλογή τοπικών εκπροσώπων πιο σημαντική από την επιλογή εθνικών εκπροσώπων για το Ευρωκοινοβούλιο. Σε αυτούς οφείλουμε να θυμίσουμε, ότι οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι μείζονος σημασίας. Οι Βρυξέλλες φαντάζουν μακριά, ωστόσο οι αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί καθορίζουν όλες τις βασικές πολιτικές πτυχές και την εν γένει πορεία της χώρας τα επόμενα 5 χρόνια.

Η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, πριν από 40 χρόνια τον Μάιο του ’79, έβαλε τον θεμέλιο λίθο, όταν ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής βροντοφώναζε σε Έλληνες και σε ξένους, ότι η Ελλάδα αποδέχεται την ιστορική πρόκληση και την ευρωπαϊκή της μοίρα.

Σήμερα πια, όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Οικονομική κρίση, μεταναστευτικές ροές, Brexit, άνοδος ακραίων κομμάτων σε πολλές χώρες, ευρωσκεπτικισμός. Ωστόσο, αυτό που απασχολεί άμεσα τους συμπολίτες μας είναι η πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Τα περασμένα 4 χρόνια ζήσαμε μαύρες στιγμές όταν βρεθήκαμε κυριολεκτικά στον προθάλαμο της εξόδου από το ευρώ και από τη ζώνη Σένγκεν. Γλιτώσαμε τα χειρότερα. Στα ζωτικά εθνικά μας θέματα παρέδωσαν γη και ύδωρ.

Μήνυμα για την πατρίδα

Την 26η Μαΐου χρειαζόμαστε ένα αποφασιστικό μήνυμα. Ποτέ ξανά περιπέτειες! Ποτέ ξανά λαϊκισμός! Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη λύση για την Πατρίδα. Όσο πιο ξεκάθαρο το αποτέλεσμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στην εθνική λύτρωση. Σε μια Ελλάδα του μέλλοντος, ένα τίμιο κράτος, δίκαιο πάροχο υπηρεσιών για όλους, όχι εργοδότη κάποιων ή πελάτη συμφερόντων. Μια εθνική οικονομία που θα γεννάει πραγματικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας για τους νέους Έλληνες, όχι χρέη. Μια παιδεία που να δίνει ευκαιρία σε όλους και όχι να ισοπεδώνει τους πάντες προς τα κάτω. Ένα κράτος δικαίου, με λιγότερους φόρους και εισφορές και με περισσότερες επενδύσεις. Αυτή την Ελλάδα οραματιζόμαστε. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ